Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο καναπέ για το σαλόνι σας

 

Ενώ σκέφτεστε να αγοράσετε έναν γωνιακό καναπέ για το σπίτι σας, μπορεί να υπάρχει μια τάση να παρασυρθείτε και να χάσετε την ουσία από τις σημαντικές λεπτομέρειες που θα συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ικανοποίησή σας από αυτή την αγορά. Έχω συνθέσει μια λίστα με πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε αυτό το είδος αγοράς. Είναι μια λίστα ελέγχου, αλλά περιέχει επίσης ορισμένα εργαλεία λήψης αποφάσεων που θα σας βοηθήσουν.

o Θα είναι αυτός ο καναπές άνετος αν επιλέξω να ξαπλώσω;

o Αυτός ο καναπές θα φιλοξενήσει μια μεγάλη συγκέντρωση φίλων μου;

o Πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο γωνιακός καναπές από την οικογένειά μου; έχει αρκετό χώρο;

o Έχω ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να τοποθετήσω έναν μικρό γωνιακό καναπέ στην πραγματική γωνία;

o Έχω ένα μεγάλο δωμάτιο πρέπει να χρησιμοποιήσω έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ;

o Έχω ένα δωμάτιο με περίεργο σχήμα, θα μου επιτρέψουν τα κομμάτια αυτού του γωνιακού καναπέ να το τακτοποιήσω με τρόπο που λειτουργεί για την περίπτωσή μου;

o Ποιο είδος υλικού να επιλέξω για να καλύπτω τον γωνιακό μου καναπέ;

Σε αυτό το τελευταίο στοιχείο των επιλογών σας ως προς τα υλικά κάλυψης υπάρχει κάποια συζήτηση που πρέπει να γίνει. Μπορείτε να βρείτε υλικά  όλων των διαφορετικών τύπων για να χρησιμοποιήσετε για τον νέο σας καναπέ, αλλά σχεδόν όλα θα είναι παράγωγα τριών βασικών τύπων. Αυτοί οι τρεις βασικοί τύποι είναι το ύφασμα, το συνθετικό και το δέρμα. Καθένας από αυτούς τους τύπους έχει τα πλεονεκτήματά του και τα αρνητικά του. Όπως με κάθε αγορά που μπορεί να κάνουμε, πρέπει να σταθμίσουμε τα οφέλη και τα μειονεκτήματα και στη συνέχεια να εξετάσουμε αυτά σε σχέση με την τιμή. Ωστόσο, η τιμή από μόνη της δεν πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του τύπου υλικού που θα καλυφθεί ο γωνιακός καναπές. Θα έχετε τον καναπέ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως η διαφορά στην τιμή μεταξύ των τύπων καλυμμάτων δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την επιλογή ενός υλικού με το οποίο θα είστε δυσαρεστημένοι.

 

Το ύφασμα θα είναι ειλικρινά η λιγότερο ακριβή επιλογή για εσάς, ωστόσο το ύφασμα δεν διαρκεί όσο οι άλλες δύο επιλογές και είναι πιο δύσκολο να συνεχίσετε. Εάν χυθεί κάτι στο ύφασμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε με έναν λεκέ στο ύφασμα και χρειάζεται πολύς χρόνος για να στεγνώσει.

Το δέρμα είναι συνήθως η πιο ακριβή επιλογή για την κάλυψη του καναπέ σας, αλλά τα οφέλη αυτού του υλικού το καθιστούν ιδιαίτερα επιθυμητό. Το δέρμα είναι εξαιρετικά μακράς διαρκείας και ανθεκτικό, θα διατηρήσει την ανθεκτικότητα του και την ικανότητά του να παρέχει στήριξη στο χώρο του σαλονιού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν χυθεί κάτι πάνω στο δέρμα, είναι αρκετά εύκολο να το σκουπίσετε και να κάνετε τον καναπέ σας να φαίνεται ωραίος σε χρόνο μηδέν. 

Τα συνθετικά όλων των διαφορετικών τύπων θα πέσουν κάπου στο εύρος τιμών μεταξύ υφάσματος και δέρματος. Πολλά συνθετικά είναι φτιαγμένα για να μοιάζουν με δέρμα και προσφέρουν μερικά από τα ίδια πλεονεκτήματα, τα οποία συνήθως είναι αρκετά εύκολο να τα φροντίσετε, καθώς οι λεκέδες σκουπίζονται εύκολα και διαρκούν περισσότερο από τους καναπέδες που καλύπτονται από ύφασμα. Τα συνθετικά συνήθως δεν αναπνέουν τόσο καλά όσο άλλα και μερικές φορές μπορεί να φαίνονται ψεύτικα και φθηνά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ένας τρόπος να προστατεύσετε το υλικό του καναπέ αλλά και να προάγετε και την μακροζωία του είναι να επιλέξετε να τοποθετήσετε ριχτάρια καναπέ, τα οποία θα προστατεύσουν τον καναπέ σας, θα αναδείξουν τη συνολική διακόσμησης και θα δώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς στον χώρο.

Τip Διακόσμησης: Επιλέγοντας είτε έναν δερματινό καναπέ είτε ριχτάρια, φροντίστε στο χώρο να μην επικρατούν πολλές διαφορετικές υφές υφασμάτων. Δώστε βάση στις κουρτίνες https://www.tsarouhis.gr/content/10-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82 και επιλέξτε υφάσματα που να ταιριάζουν με τον χώρο δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ