Σαν σήμερα – 19 Ιανουαρίου 2012: Εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος

 

Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναδείχθηκε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος. Στη σχετική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στο Στρασβούργο εξελέγη 5ος κατά σειρά ψήφων με 248 προτιμήσεις.

Πέρα όμως από τα αντιπροσωπευτικά καθήκοντα που έχει η θέση του αντιπροέδρου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής δηλώνει ότι θα παραμείνει «μάχιμος» και μάλιστα στα πιο κρίσιμα μέτωπα της ευρωπαϊκής πολιτικής μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014.

«Προσωπικά θα εξακολουθήσω να είμαι μέλος της επιτροπής γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου σε μία περίοδο πάρα πολύ απαιτητική, γιατί συζητούμε την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής», δηλώνει ο Γιώργος Παπαστάμκος στην Deutsche Welle.

«Επίσης μετακινούμαι από την επιτροπή διεθνούς εμπορίου στην επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι η επιτροπή, η οποία θα αποφανθεί για τις δημοσιονομικές προοπτικές, το νέο ‘πακέτο’ 2014-2020. Δηλαδή έχουμε δύο παράλληλες διαδικασίες, δύο παράλληλες προκλήσεις μεγάλες. Επομένως είναι δύο, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ κρίσιμες και απαιτητικές περιοχές αρμοδιοτήτων, δράσεως και παρουσίας».

Πηγή: dw.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ