Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων σε Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη, Σούμι

 

Ο ρωσικός στρατός θα τηρήσει προσωρινή κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κιέβου, από τις 9 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ρωσικός στρατός θα τηρήσει προσωρινή κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κιέβου, από τις 9 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 
 

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο Κίεβο, μια πόλη περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων. Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν πόρους για να εισβάλουν στο Κίεβο», έπειτα από ημέρες που σημειώνουν μικρή πρόοδο στην προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα από τον νότο.

Περίπου 200.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη, μια πόλη- λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα που είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι κοιμούνται σε υπόγεια καταφύγια για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

www.kathimerini.gr
 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ