Σεμινάριο για την «Κυβερνοασφάλεια στη Δημόσια Διοίκηση» με τον Υποστράτηγο ε.α. Γιώργο Παπαπροδρόμου

 

Ο Υποστράτηγος ε.α. Γιώργος Παπαπροδρόμου, πρώην Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραδίδει διάλεξη με θέμα «Η Κυβερνοασφάλεια ως μια πρόκληση για μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση».

Το σεμινάριο θα γίνει την Τρίτη (17/5) στις 17:00 στο πλαίσιο του Μαθήματος Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT in Management)» του Π.Μ.Σ. «Διοικητική Επιστήμη και Δημόσιο Μάνατζμεντ».

 

Πατήστε εδώ για τον σύνδεσμο του σεμιναρίου.

 

Λίγα Λόγια τον Υποστράτηγο ε.α.. Γιώργο Παπαπροδρόμου\

Ο Υποστράτηγος ε.α.. Γιώργος Παπαπροδρόμου (πρώην Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και μεγάλωσε στο χωριό Εσώβαλτα Πέλλας. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984-2019, διατελώντας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κι αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου ε.α..

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991), απόφοιτος των Σχολών Εθνικής Άμυνας και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, έχοντας επίσης εκπαιδευθεί σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κρυπτοχρήματος, Οργάνωσης και Διοίκησης, Ριζοσπαστικοποίησης, Πολιτικής Προστασίας, Οκανα, κα.

Έχει την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου, τυγχάνοντας ταυτόχρονα και ιδρυτής του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν τακτικό μέλος στο European Cybercrime Task Force (EUCTF) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αντιμετώπισης του Κυβερνοεγκλήματος (European Cybercrime Center -EC3) της Europol (2016-2018). Επίτιμο μέλος της της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Πληροφορικής της Υγείας (Π.Ε.Ε.ΠΛ.Υ.).

Μέλος της ομάδας του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης – PADA. Έχει συμμετάσχει και ως εισηγητής σε σειρά συναντήσεων, επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων: εντός κι εκτός Ελλάδος [Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διεθνή Συνάντηση Europol/Interpol για το Κυβερνοέγκλημα, Eurojust, GENVAL, ICANN, EUCTF, ENISA, SWIFT, EUCPN (Εσθονία), RAN POL (Νορβηγία), CIEEL (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία), GFCE, κα], διδάσκοντας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (κυρίως δευτεροβάθμιας αλλά και πρωτοβάθμιας και τριτοβάθμιας), και των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων (ΟΤΑ, χώρο της Υγείας, Διπλωματική Ακαδημία ΥΠΕΞ, Ιερές Μητροπόλεις, κα)..

Επίσης έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες, περιοδικά και ειδησεογραφικούς ιστότοπους.

Η Σχολική Βία και ο Εκφοβισμός, μέσα από την οπτική της Ελληνικής Αστυνομίας
Χρήση του διαδικτύου γύρω από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και λειτουργιών μονάδων υγείας, μέσα από την οπτική της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Δεν υπάρχει καλύτερο λογισμικό για ασφάλεια στο διαδίκτυο από την σχέση των γονέων με τα παιδιά τους
Για την Κυβερνοασφάλεια στον Τομέα της Υγείας στην Covid 19 εποχή
Η δημιουργία του Humanware: Γίνεται Στρατηγική χωρίς ανθρώπους;
Κυβερνοασφάλεια και νέες προκλήσεις στην ψηφιακή καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής
Για το Σύστημα Αναφοράς Κυβερνοεγκλημάτων και Κυβερνοπεριστατικών στη Χώρα μας
Κυβερνοασφάλεια και Εκπαίδευση σε μια σύγχρονη κοινωνία: Στόχοι και προτεραιότητες
Υπεύθυνο σερφάρισμα, ασφαλέστερο διαδίκτυο, καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας
Διαδίκτυο δίχως ηλικία αλλά με περισσότερη ασφάλεια
Phishing: Συμβουλές για να μην πέσετε θύμα «ψαρέματος»
«Οθόνη» uber alles, με προκλήσεις που δεν βλέπουμε
Ψηφιακός Μετασχηματισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο
Τεχνολογία και Κυβερνοέγκλημα: Σύνθετες προσεγγίσεις για σύνθετα ζητήματα.
«Ανθούν» στο Διαδίκτυο σελίδες με παράνομες υπηρεσίες παρακολούθησης
Τα προσωπικά μας δεδομένα δεν είναι «δεδομένα»….κι ασφαλή πάντα. Το πραγματικό τίμημα του
Κυβερνοεγκλήματος και της Κυβερνοασφάλειας.
Τι είναι το Phishing και πως θα το αποφύγουμε. Χρήσιμες οδηγίες.
Το σημερινό παιδί στο διαδικτυακό περιβάλλον. Μια ταυτόχρονη πρόκληση για την οικογένεια και την κοινωνία.
Ψηφιακές δεξιότητες και Κυβερνοασφάλεια. Ευαίσθητα δεδομένα σε μη ευαίσθητα χέρια και κυρίως νοοτροπίες.  Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και Κυβερνοπραγματικότητα.
Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Διαφάνεια. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Η αύξηση του Κυβερνοεγκλήματος αναδεικνύει την ανάγκη αύξησης των υποδομών για την αντιμετώπιση του.
Ναρκωτικά και Κυβερνοχώρος. Η διάθεση των φαρμάκων στον Κυβερνοχώρο και το θεσμικό πλαίσιο. Ποτέ δεν είναι αργά.

 


https://lawandorder.gr/

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ