Βέροια – Δημοτικό Συμβούλιο: Ίδια γεύση….

 

Η επιστροφή των συνεδριάσεων δια ζώσης, χωρίς περιορισμούς και διαχωρισμούς δεν άλλαξε τη φυσιογνωμία του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε τα «χούγια» του «δημοτικού πριγκιπάτου».

Η πρώτη δια ζώσης, υποχρεωτικά μασκοφορεμένη συνεδρίαση δεν προσέδωσε κάτι διαφορετικό από τη γνωστή εικόνα μιας ουσιαστικά φιμωμένης και χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης, αντιπολίτευσης και μιας επικίνδυνα αλαζονικής, τεχνητής πλειοψηφίας που επιμένει ακόμη για την «ιερότητα» των προθέσεών της.

Ο πρόεδρος του Σώματος, σε ρόλο απόλυτου χρονομέτρη με τον χρόνο και τον κανονισμό ως «εργαλείο» περιορισμού κάθε μην συμπολιτευόμενης φωνής σε ρόλο κομπάρσου.

Για το προεδρείο είναι αδιάφορο το τι λέει ο καθένας που παίρνει το λόγο. Το μόνο σημαντικό που ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται «στα πλαίσια του χρόνου»…

Έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στα 3 ή 5 λεπτά που αναλογούν, μπορεί ο καθένας να θέσει εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα μέχρι να κάνει «χαριτωμενιές», αρκεί να είναι «μέσα στο χρόνο»…

Έτσι στην πρώτη καθολικά δια ζώσης συνεδρίαση, η μετάδοση της διαδικασίας μάλλον πολλαπλασίασε την απογοήτευση από μια οργανωμένη «μάζωξη»  πολύ κατώτερη των περιστάσεων, όπου προβλήθηκαν αστεία επιχειρήματα και η δια συγκολλήσεως συμπολίτευση έκανε ακόμη μια φορά επίδειξη ευδαιμονικής αλαζονείας.

Ίσως το μόνο άξιο αναφοράς ήταν το ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στη μνήμη του Φώτη Καραβασίλη.

Κατά τα άλλα «η πρώτη τη τάξει» κατά πρόφαση, αντιπολίτευση κατέθεσε ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά της ως «φρουρός του στέμματος», η επί της ουσίας αντιπολίτευση προσπάθησε να αποδράσει μέσα από τα χρονικά «δεσμά» και ο πρώτος πολίτης έδειξε ακόμη μια φορά πόσο μακριά βρίσκεται από το νόημα του δημάρχου.

Εξαιρετικά  συγκινητική η προσπάθεια όσων επιχείρησαν να αποδώσουν σε μια απογοητευτική  κατάσταση, επίχρισμα σοβαρότητας.

Δήμος Βέροιας Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 16/5/2022

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ