Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Επεισοδιακή συνεδρίαση με επίκεντρο τις ανεμογεννήτριες

 

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της τετάρτης 15 Ιουνίου.

Μέλη της κίνησης «SOS Βέρμιο» όπως είχαν προαναγγέλλει, πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, θέτοντας το αίτημα να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα, καθώς έχουν αρχίσει εργασίες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα υπήρξε πρόσφατα, συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με οριακή πλειοψηφία.

Τα μέλη του «SOS Βέρμιο» παρουσίασαν ηχητικό ντοκουμέντο από πέτρα που έριξαν σε μία από τις γεωτρήσεις που γίνονται στο σημείο, υπογραμμίζοντας με δραματικά, τις συνέπειες αυτών των εργασιών στον υδροφόρο ορίζοντα.

Η σύντομη σχετικά παρουσία στην αίθουσα – σε δύο χρόνους – είχε διακυμάνσεις. Το κλίμα φορτίστηκε όταν το προεδρείο απέδωσε στον κ. Γρ. Μαρκοβίτη την ευθύνη για την όλη κατάσταση.

Ο κ. Μαρκοβίτης κατά την σύντομη τοποθέτησή του επισήμανε ότι η παρουσία δεν έχει να κάνει με την δηλωθείσα πρόσφατα, υποψηφιότητά του για το Δήμο Νάουσας, αλλά, όπως είπε, συμμετέχει ως πολίτης.

Το προεδρείο προχώρησε σε διακοπή της συνεδρίασης και όταν, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία, αποφασίστηκε η συζήτηση του φλέγοντος ζητήματος στην επόμενη συνεδρίαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ