ΚΕΠΑ: Σαν ΣΤΑΡ του Θερινού Σινεμά – Σήμερα με “Nomadland” (30/7/22)

 

Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΣΤΑΡ της πόλης, διοργανώνουν 7 βραδιές θερινού σινεμά, με 7 αξιόλογες, σύγχρονες, βραβευμένες ταινίες της 7ης τέχνης, από την Πέμπτη 28 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Αυγούστου. 

Οι προβολές που είναι ελεύθερες για το κοινό με απαραίτητη όμως κάρτα εισόδου, θα ξεκινούν στις 9.00 μ.μ. στην ανθισμένη, δροσερή  ταράτσα του «Σταρ». 

 

Σάββατο 30/7 : Nomadland, της Κλόι Τζάο/ 2020

 

Από τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας και το Βραβείο Κοινού στο Τορόντο στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας. Όσο όμως κι αν τα μεγάλα έπαθλα ή οι - σημειολογικά φορτωμένες πλέον - φεστιβαλικές ενάρξεις δίνουν στίγμα, όπως δίνει και η επανεμφάνιση της εκπληκτικής Φράνσις ΜακΝτόρμαντ στην υποκριτική μετά τον θρίαμβο των «Τριών Πινακίδων» ή η επιστροφή της Κλόι Τζάο εδώ που τρία χρόνια πριν κατέκτησε τη Χρυσή Αθηνά με το «The Rider», η ουσία είναι μία. Πως η ταχύτατα ανερχόμενη δημιουργός που γνωρίσαμε την τελευταία πενταετία μέσα από τις Νύχτες Πρεμιέρας, κινείται με αλματώδη βήματα προς αυτό που απερίφραστα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε σπουδαίο σινεμά, σύγχρονο και άχρονο μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ