Καρφιά Αλεξόπουλου κατά του «ονειροπαρμένου» Κασιδιάρη

Με σαφείς αποστάσεις από τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής αλλά και ευθείες βολές κατά του Ηλία Κασιδιάρη κινήθηκε στην απολογία του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΛΑΟΣ και προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή για να βοηθήσει στην εκλογή ενός άλλου προσώπου αλλά τελικά "ο κόσμος έκανε τις επιλογές του".

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού αλλά και τη δημιουργία ενός κράτους συνδεδεμένου με το κόμμα είπε: "Θα το χαρακτήριζα βλακώδες. Βεβαίως και τα αποδοκιμάζω...Όποιος ασχολείται με τον εθνικοσοσιαλισμό εν έτει 2014 επιεικώς για μένα δεν είναι απλώς γραφικός αλλά "βλακώδης"...εγώ έχω θύματα από τους Γερμανούς..."

Σχολιάζοντας στη συνέχεια άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη το 2011, με το οποίο εξυμνούσε το Χίτλερ είπε ότι "ένας άνθρωπος ή ονειροπαρμένος μπορεί να είναι ή μη ρεαλιστής..." Τα καρφιά του για τον Ηλία Κασιδιάρη όμως συνεχίστηκαν. Αναφερόμενος σε άλλο άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη ότι "μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η βουλή θα γίνει με μιας Άγιος Πανελεήμονας" είπε "...Τον είδα στο άντρο της διαφθοράς, το πόσο γρήγορα έκανε σχέσεις με τον κ. Μπαλτάκο. Επίσης και ο κ. Παναγιώταρος, όπως έμαθα από τα παραπολιτικά, πήρε άτοκο δάνειο από τη Βουλή, ενώ εμάς μας έλεγν ότι δεν θα κάνουμε χρήση των προνομίων των βουλευτών..." Για τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος πάλι αναφέρεται απαξιωτικά στον Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας "και ο Γερμενής, που θεωρείτο ένα από τα σκληροπυρηνικά στελέχη, γελούσε. Πιστεύω ότι ήταν φιέστες του Κασιδιάρη. Είχε μια μανία με αυτά."

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε "μόδα" το ομοιόμορφο ντύσιμο λέγοντας "δεν το είχαμε υιοθετήσει όλοι. Ένας που το κορόιδευε πάρα πολύ ήταν ο Γερμενής, όπως και εγώ". Όταν ρωτήθηκε για τις κατασκηνώσεις που περιλάμβαναν και στρατιωτικού τύπου ασκήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η σκοποβολή, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι "δείχνει άτομα που έχουν απωθημένα από το στρατό. Τι να πω; Βλακώδες τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν η ηγεσία γνώριζε όλα αυτά...Αν κάποιος ήθελε να εξασκεί σκοποβολή...θα μπορούσε να γραφεί σε σκοπευτικό όμιλο...δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών...πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν εαυτό ψεύτικο." Όταν ρωτήθηκε για δικές του ομιλίες μέσω των οποίων υπερασπιζόταν τη Χρυσή Αυγή μετά τις διώξεις, υποστήριξε ότι δεν ήξερε λέγοντας "ήταν ένα ατυχές γεγονός της στιγμής."

Μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι τότε αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και άρχισε να δέχεται απειλές. Μάλιστα είπε ότι "οι συγκεκριμένοι που απειλούν εμένα και την οικογένεια μου λειτουργούν με σκέψεις μπράβων νύχτας..." Όταν του ζητήθηκε να εκφράσει την άποψη του αν οι απειλές προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή απάντησε "αυτό φαίνεται από το περιεχόμενο του φέιγ βολάν που με καλεί να παραδώσω την έδρα μου, που με κατηγορούν ως φίλο των εβραίων..."


www.newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ