Ντινόπουλος: Συμμαχώ και με το διάβολο για να σώσω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

O υπουργός Εσωτερικών αποσυνέδεσε την αξιολόγηση από τις απολύσεις και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας έχει αμιγώς εθελοντικό χαρακτήρα
 
Την πρόθεσή του να συμμαχήσει ακόμη «και με τον διάβολο» προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας στο Δημόσιο τομέα, ακόμη και αν αυτές δεν είναι παραγωγικές, εξέφρασε  ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
 
“Επειδή έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, έχω ως υπουργός το ιερό δικαίωμα να συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο, για να διατηρήσω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, ακόμη και αν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικές» δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.
Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να γίνουν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2013 και 2014.
 
“Ο νόμος για την αξιολόγηση θα πρέπει να εφαρμοστεί όπως ψηφίστηκε. Αλίμονο, αν ψηφίζουμε έναν νόμο και πριν καν αρχίσει η εφαρμογή του, τον τροποποιούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμφωνία του στη γραμμή την οποία ακολουθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριακός Μητσοτάκης.
 
Ωστόσο, τόνισε «πρέπει να μεταφέρει τον προβληματισμό διακοσίων Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν ταχθεί κατά της αξιολόγησης».
 
«Αυτοί είναι αιρετοί, είπε, δεν είναι διορισμένοι όπως στις ΔΕΚΟ. Ο κ. Ντινόπουλος» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η αξιολόγηση δεν υποκρύπτει απολύσεις υπαλλήλων.
 
www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ