Βίντεο τζιχαντιστών με αποκεφαλισμό αμερικανού δημοσιογράφου - Η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι ερευνά τη γνησιότητα του βίντεο

Σόκαρε το Διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους, ως «εκδίκηση» των τζιχαντιστών στις επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ. 

Η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι ερευνά τη γνησιότητα του βίντεο. 

Ο Φόλεϊ είχε απαχθεί πριν από σχεδόν δύο χρόνια από τη Συρία.

Οι αμερικανές αρχές εξετάζουν τη γνησιότητα του βίντεο και ό,τι στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών. 

Οι ένοπλοι έχουν φορέσει στον Φόλεϊ, όπως και σε δεύτερο αιχμάλωτο που εμφανίζεται αργότερα, πορτοκαλί στολή που φαίνεται σκόπιμα να μοιάζει με εκείνες στο Γκουαντάναμο. 

Ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά, και έτσι το Λονδίνο ανέφερε ότι ερευνά τις βάσεις δεδομένων του για κρατούμενους του Γκουαντάναμο που ενδεχομένως να έχουν ζήσει στη Βρετανία.

Στο βίντεο, οι τζιχαντιστές δείχνουν επίσης εικόνες από έναν άλλο αμερικανό δημοσιογράφο με το όνομα Στίβεν Σότλοφ. 

Απειλούν να εκτελέσουν και αυτόν, αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν τερματίσει τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

" style="text-decoration: none; margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: Georgia, Times, serif; font-size: 15px; line-height: 21px;" target="_blank">Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές που είναι σκληρές και ενδεχομένως ακατάλληλες για κάποιος χρήστες.

 

www.tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ