Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Υπόθεση Άλεξ: Απορρίφθηκε η αίτηση των δύο ανήλικων ελληνόπουλων

973Οι δυο ανήλικοι θα συνεχίσουν να παραμένουν στο Ίδρυμα του Βόλου, αποφάνθηκε το Δικαστήριο ανηλίκων Θεσσαλονίκης το οποίο έκρινε την αίτηση αλλαγής των μέτρων σωφρονισμού που τους επιβλήθηκε.
Πρόκειται για τα αδέρφια Λ.Χ. και Β.Χ., δύο από τους πέντε καταδικασθέντες ανηλίκους για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ το Φεβρουάριο του 2006 στη Βέροια.
Στους δύο ανήλικους επιβλήθηκε ποινή εγκλεισμού στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου όπου και βρίσκονται από το Φεβρουάριο φέτος, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης το οποίο εκδίκασε την υπόθεση.
Από το περιβάλλον  των ανηλίκων το προηγούμενο διάστημα είχε εκφραστεί η ισχυρή πεποίθηση ότι είναι δυνατή η διαφοροποίηση της αρχικής ποινής, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά τα οποία συνηγορούν προς αυτή τη κατεύθυνση.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ότι η πεποίθηση αυτή ενισχύθηκε από τη στάση της έδρας του Δικαστηρίου Ανηλίκων, η οποία, σύμφωνα με τα καταδικασμένα ελληνόπουλα, τα καθησύχαζε λέγοντας ότι ο εγκλεισμός του θα είναι προσωρινός....
Η αίτηση για αλλαγή των επιβληθεισών σωφρονιστικών μέτρων η οποία δεν έγινε δεκτή, κρίθηκε στο Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης από άλλους δικαστικούς λειτουργούς και όχι από αυτούς που δίκασαν την υπόθεση. Ως αιτιολογικό αναφέρεται η μη καλή συμπεριφορά των δύο ανηλίκων στο Ίδρυμα η οποία εστιάζεται στο ότι απουσίασαν από το σχολείο πέντε μέρες συνολικά...
Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν να προσφέρουν κοινωνική εργασία και να παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς....
Από αυτούς οι δύο συνεχίζουν να διαμένουν στη Βέροια, ενώ ο τρίτος κατοικεί στην Αθήνα με την οικογένειά του από το Σεπτέμβριο του 2006.

Μακεδονικό Δίκτυο - verianet.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ