“Συνδημότες”: Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!!

 

Με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Βέροιας «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» ως επόμενη δημοτική αρχή δεσμεύεται:  

Για μας τα Χριστούγεννα έχουν σχέση με την γέννηση του Χριστού, την αγάπη, τα δώρα, την χαρά. Για μας είναι μια γιορτή.

Έτσι έχουμε καταστρώσει ένα ολόκληρο πλάνο και σχεδιασμό από τώρα, για το διαφορετικό που επιθυμούμε, για την εξωστρέφεια της πόλης μας. Σκοπεύουμε να :

  • Στολίσουμε αντίστοιχα με το πνεύμα των ημερών όλες τις πλατείες, όλους τους  κεντρικούς δρόμους (όχι άναρχο κρέμασμα, αλλά καλαίσθητο), όλους τους δρόμους πρόσβασης προς τις συνοικίες της πόλης. Η πόλη θα φωτιστεί πλούσια και θα στολιστεί όμορφα, φωταγωγημένη με πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Η εικόνα της θα αλλάξει ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να την περπατά κι ο κάτοικος της περιοχής να την χαίρετε. Το να είναι πλούσιο ένα σημείο και σκοτεινή η υπόλοιπη πόλη είναι τραγικό, αποθαρρύνει τον επισκέπτη να κυκλοφορήσει και καταδεικνύει την πρόχειρη αντίληψη να δείξουμε κάτι προεκλογικά.

  • Η εικόνα της πόλης θα γίνει κοσμοπολίτικη, επισκέψιμη, όμορφη και στολισμένη ομοιόμορφα , αντίστοιχα με το πνεύμα των ημερών

  • Η περιοχή από τους Αγ. Αναργύρους έως την Εληά θα γίνει ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα φιλοξενεί χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και καρουζέλ, στολισμένο καραβάκι χριστουγεννιάτικο (κι όχι πειρατικό από τις απόκριες), το χωριό του Αη Βασίλη, που θα δέχεται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παραστάσεις κι έξυπνους διαγωνισμούς, φεστιβάλ χορωδιών, κλπ. Η φωτεινότητα του χώρου θα διακρίνεται ακόμα κι από τον κάμπο και τα χωριά και θα είναι πόλος έλξης κι επισκεψιμοτητας. Αυτός ο χώρος, μαζί με το δίπολο αυλή Δημαρχείου και Ρολόι που θα φιλοξενούν αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα θέματα και πάρκα (η Κιβωτός του Κόσμου, η Φάτνη της αγάπης, η βασίλισσα Βεργίνα, παγοδρόμιο, τα bazaar των Συλλόγων, κλπ) θα είναι ένα μαγικό γιορτινό σκηνικό. Η πόλη πρέπει να αποκτήσει διάσταση, να περπατιέται. Και στον επισκέπτη πρέπει να δώσουμε επιλογές, διαδρομές κι ομορφιές.

  • Όλη η αγορά θα φωταγωγηθεί με πλούσιο Χριστουγεννιάτικο στολισμό, ώστε αυτός που θα την επισκέπτεται θα νοιώθει το διαφορετικό των θειων εορτών

  • Δεν νοούνται γιορτές χωρίς να ακούγονται τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι μελωδίες στους δρόμους και στα δρομάκια στην εμπορική αγορά, δίχως την παραδοσιακή φάτνη και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

  • Δεν πρέπει να μείνει κεντρικό σημείο χωρίς στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, από παιδιά με ευχές, από δεματάκια τυλιγμένα όμορφα ως δώρα, από καμπανούλες με μηνύματα

  • Σε όλα τα χωριά και τις συνοικίες δεν θα υπάρχει πλατεία ή κέντρο χωριού που να μην είναι στολισμένο. Σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς θα στηρίξουμε όποια προσπάθεια γίνεται για το πνεύμα των ημερών και υλικά και χρηματικά.

  • Θα αγοραστεί καραβάκι από τα τόσα που είναι παροπλισμένα πλέον και θα εγκατασταθεί μόνιμα στην όχθη του Αλιάκμονα, στήνοντας ένα παραδοσιακό θεματικό πάρκο προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα και την περιοχή και αξιοποιώντας τον χώρο. Θα δοθεί σε Σύλλογο που θα επιθυμεί την αξιοποίηση του. Τα Χριστούγεννα όμως θα είναι ένα υπέρλαμπρο στολισμένο και φωταγωγημένο καράβι, δίπλα στα νερά. Εκεί που ανήκει.

Όλα τα ανωτέρω έχουν σχεδιαστεί και είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

Πρώτιστο λοιπόν ενδιαφέρον και άμεσο, η κατασκευή του πάρκινγκ κάτω από την Εληά, για την πρόσβαση των επισκεπτών. Άμεση αντιμετώπιση με κατασκευή και νέου παρκινγκ στην είσοδο της πόλης και μεταφορά των επισκεπτών με μεταφορικά μέσα στο κέντρο της πόλης.

  • Οι δρόμοι: της Ανοίξεως (από τους Αγ. Αναργύρους), της Βενιζέλου (από Μ. Αλεξάνδρου), της Μητροπόλεως (από Μητρόπολη) και της Εληάς θα κλείνουν την πρώτη και δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και την πρώτη μέρα του έτους και θα είναι αποκλειστικά για πεζούς. Για οικογένειες και παιδιά. Για βόλτα και χαρά. Για γιορτές.

  • Ο δρόμος της Εληάς θα κλείνει κάθε απόγευμα από ώρα 18.00 έως 23.00 για το διάστημα από 27/12 έως και 31/12 και θα μένει αντίστοιχα ανοικτός αυτός της Ανοίξεως.

Οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» (το όνομα του συνδυασμού μας δεν είναι λόγια, αλλά είναι τρόπος λειτουργίας), σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τους Συλλόγους που θα έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Σύλλογο των καταστημάτων κι αρμόδιους φορείς , είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν  και πιο αναλυτικά το τελικό πλάνο-στόχο για την Βέροια των εορτών των Χριστουγέννων.

Αμέσως μετά από τις επόμενες εκλογές είμαστε έτοιμοι να δρομολογήσουμε αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα γίνουν πράξη (και για τις Αποκριές και τα καρναβάλια) και τα οποία θα είναι έτοιμα άμεσα υλοποιήσιμα. Τότε που θα έχουμε ολοκληρώσει και την διαφημιστική καμπάνια για την πόλη μας και τον Δήμο μας.

Ολοκληρωμένα, στοχευόμενα, κάθε χρόνο με πολύ μεράκι κι αγάπη.

Με πολύ λάμψη. Γιορτινά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ