Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Μήνυση κατά του δημάρχου και παντός υπευθύνου για «παραπλάνηση των αρχών» - Νέα τροπή στην υπόθεση της γέφυρας Κούσιου

 

Μήνυση κατέθεσε ο πρώην εργολάβος της γέφυρας Κούσιου, με την οποία εγκαλεί το Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιατζίδη, για  παραπλάνηση των αρμοδίων Αρχών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό υπόμνημα, ο νόμιμος εκπρόσωπος της «Αλιάκμων ΑΤΕΒΕ», έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μέσω της εισαγγελίας Γρεβενών, η οποία στρέφεται κατά του δημάρχου Βέροιας και «παντός άλλου τρίτου προσώπου, τυχόν συνυπαίτιου».

Στη μήνυση αναφέρεται ότι το έργο «Γέφυρα Τριποτάμου στην περιοχή Κτηνιατρείου Βέροιας» αντικαταστάθηκε από το έργο «Κατασκευή Γέφυρας Αφων Κούσιου».

Επίσης ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου Βέροιας δεν ενημέρωσαν τους συναρμόδιους φορείς και αρχές ώστε να λάβουν σχετική έγκριση ούτε ενήργησαν για έκδοση νέας μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων. 

Αντιθέτως – όπως αναφέρεται στη μήνυση – «εκ προθέσεως αποσιώπησαν από τους συναρμόδιους φορείς και αρχές τις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στα περιβαλλοντικά δεδομένα και ξεκίνησαν τη δημοπράτηση και την εκτέλεση δημοσίου έργου χωρίς ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων)»!!!

Στη μήνυση επίσης γίνεται λόγος για «εξαπάτηση των εκπροσώπων της εταιρίας, αλλά και του διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης». 

Επίσης αναφορικά με τη μέθοδο κατασκευής – αναφέροντας ως συγκριτικό μέγεθος τις γέφυρες στην «Εγνατία οδό» - κάνει λόγο για «απρόσφορες επιλογές οι οποίες συνεπάγονταν σοβαρότατους τεχνικούς κινδύνους».

Συγκεκριμένα – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – σε ολόκληρη την «Εγνατία οδό» «δεν υφίσταται γέφυρα με ύψος πάνω από 17 μέτρα που να κατασκευάστηκε με τον συγκεκριμένο συμβατικό τρόπο κατασκευής της επίμαχης γέφυρας, το ύψος της οποίας είναι 28 μέτρα»!!!!

Ακόμη αναφέρεται στη μήνυση, κάτι το οποίο στο παρελθόν απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και γνωστοποιήθηκε και στην εισαγγελία Βέροιας με σχετική αναφορά.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, από τις 31 Οκτωβρίου 2012 και εφεξής «το έργο στερούνταν ΑΕΠΟ και οι επ’ αυτού εργασίες διενεργούνταν παράνομα, με αποκλειστική ευθύνη των εκπροσώπων του Δήμου Βέροιας».

Όσο για τη νέα ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) αυτή, διατείνεται στη μήνυση, αποτελεί προϊόν «εξαπάτησης των συναρμόδιων φορέων και αρχών», αφού «οι εκπρόσωποι του Δήμου Βέροιας απέκρυψαν όλα τα πραγματικά περιστατικά».

Η μήνυση στρέφεται κατά του Δημάρχου Βέροιας και κατά «παντός άλλου τρίτου προσώπου, τυχόν συνυπαίτιου» και διαβιβάστηκε σε 18 συνολικά φορείς και υπηρεσίες!!!

Επισημαίνεται ότι αρμόδιος αντιδήμαρχος από πλευράς Δήμου Βέροιας στην τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο ήταν και παραμένει ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών, κ. Λαζαρίδης  ο οποίος αν και έχει αλλάξει αντιδημαρχία, συνεχίζει να έχει υπό την ευθύνη του το έργο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ