Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Απάντηση του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας σε σχόλιο μας

 

Στις 4 Ιανουαρίου 2019 λάβαμε απάντηση σε σχόλιό μας που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018. Η απάντηση εστάλη από τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, στον οποίο αναφερόταν το σχόλιο.

Για λόγους δεοντολογίας, αλλά κι επειδή αυτό επιτάσσουν οι Αρχές της δημοκρατίας, καθώς επίσης αυτό αποτελεί πάγια δική μας Αρχή, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή – απάντηση, με το δικαίωμα της ελεύθερης, δημόσιας κριτικής και σχολιασμού και από την πλευρά μας.

Το σχόλιο στο οποίο στάλθηκε η απάντηση εδώ: «Απάντηση σε μη δημοσίευση!!! – Τραγέλαφος από τις επιλεκτικές προτιμήσεις του «συντρόφου γραμματέα» της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ»

 

Αυτή είναι η απάντηση που μας εστάλη στις 4 Ιανουαρίου 2019:

 

"Οφείλω μία απάντηση σε δημοσίευμα του site σας που αφορούσε το πρόσωπό μου. Δεν διάλεξα τις ημέρες των η εορτών να το κάνω για ευνόητους λόγους. Θεωρώ ότι ήταν τραβηγμένο να  αφιερώσετε ολόκληρο κείμενο για το τι προβάλω εγώ στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook. Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
 

1. Αρχικά να ξεκαθαρίσω κάτι που έχει σχέση με την αυτοδιάθεση και τη δημοκρατία πρώτα εσωτερικά μας. Δεν θα έπρεπε έστω και έμμεσο τρόπο να μου  επιβάλλει κάποιος τι θα κοινοποιήσω στον προσωπικό μου λογαριασμό. Πρέπει όμως να σημειώσω για την πληροφόρησή σας , ότι προβάλω όλα τα site, τα κοινοποιώ  όμως ανάλογα με τη σειρά που μου προβάλλονται. Δηλαδή αν στην προσωπική μου σελίδα εμφανιστεί πρώτο το verianet αυτό θα κοινοποιήσω, αν εμφανιστεί ο Βεροιώτης  ή  ο πληροφοριοδότης ή όποιο άλλο, το ίδιο θα κάνω. Αυτό για την πληροφόρηση. Δεν έχω καμία προτίμηση  και καμία μανία με κανένα site, όλους το ίδιο τους θεωρώ, ισότιμα τους βλέπω  και  με όλους έχω καλές σχέσεις. Άλλωστε όποιος από τους δημοσιογράφους με ζήτησε ή  μου ζήτησε κάτι  ποτέ δεν  αρνήθηκα , πάντα είμαι στη διάθεση όλων. Νομίζω έγινε μια παρεξήγηση.
 

2.‘Οσο για το συμβάν με την ανακοίνωση του κ. Τσαβδαρίδη. Εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις σελίδες του facebook  όλων . Είδαμε μια δημοσιευμένη ανακοίνωση σ΄ ένα site και οφείλαμε να απαντήσουμε εφόσον αναφερόταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αν ο δημοσιογράφος το αλίευσε απ΄ αλλού ή δεν ξέρω τι άλλο, δεν μπορούμε να ``μυρίσουμε `` τα δάκτυλά μας  και ούτε αυτή είναι η δουλειά μας.
 

3.Όσο αφορά για την επιλογή μου στη θέση  στου «πρώτου τη τάξει» κομματικού παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία (όπως γράφετε), πρέπει πρώτα  να σημειώσω ότι εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράγοντα και ούτε έχω καμία διάθεση να γίνω. Τώρα αν κάνω καλά το καθήκον που μου ανατέθηκε, να μου επιτρέψετε να πω  ότι (όπως σωστά αναφέρετε) αυτό θα το κρίνουν μόνο τα κομματικά μέλη και τα στελέχη του κόμματος και κανένας άλλος, στη συνδιάσκεψη που θα ακολουθήσει σε λίγο καιρό.
 

4. Θίγεται  ένα σοβαρό θέμα, αυτό με την πιστοποίηση των site. Tην ευθύνη όπως γνωρίζετε, δεν την έχω εγώ, ούτε και κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ . Οι πιστοποιήσεις δίνονται από το υπουργείο. Αν θυμάστε καλά όταν το συζητήσαμε δεν έφερα καμία αντίρρηση στο σκεπτικό σας και ούτε τώρα είμαι αντίθετος. Το υπουργείο όμως πιστοποιεί με συγκεκριμένα  κριτήρια τα  site και στην Ημαθία. Η πλειοψηφία των site έχουν πάρει την πιστοποίηση. Tο γραφείο τύπου  της NE του ΣΥΡΙΖΑ  ΗΜΑΘΊΑΣ μπορεί να καλεί όλα τα site ή να στέλνει  ανακοινώσεις, αλλά γνωρίζει πολύ καλά επίσης, ποιοι  λειτουργούν  σε καθημερινή βάση, ακολουθώντας τα γεγονότα και μ΄αυτό το σκεπτικό θα πορευθεί στο μέλλον.
 

Επίσης  επισημαίνω ότι από μένα μην περιμένετε ``άλλου τύπου’’ κινήσεις. Οι συνεργασίες που πιθανόν θα γίνουν θα είναι ανοικτές, αιτιολογημένες και διαφανείς. Ας βγει κάποιος συνάδελφός σας, να πει  ότι πρότεινα σε κάποιον, κάτι στο κρυφό ή αν έκανα κάποια παρέμβαση ή είπα να μας προτιμήσει με αντάλλαγμα. Όσο και αν ψάχνετε δεν θα βρείτε. Όσες παρεμβάσεις έκανα σε σας, τόσες έκανα και στους άλλους συναδέλφους σας.
 

Και για να κλείνω. Δεν με ενοχλεί η κριτική, καλό κάνει ακόμη και αν πρόκειται για το πρόσωπό μου. Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η κριτική σας έγινε μέσω του site. Έτσι πρέπει να γίνεται η κριτική σε πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά,  δημόσια και όχι μέσω τηλεφωνημάτων, προσωπικών επαφών κλπ, γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία να λάβει γνώση ο κάθε πολίτης και αποφεύγονται άλλοι ``υπόγειοι΄΄  δρόμοι. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον τοπικό τύπο γιατί πέρασα πολλά χρόνια απ΄αυτό το μετερίζι και γνωρίζω την αγωνία, το άγχος τις στενοχώριες αλλά και τις χαρές του επαγγέλματος. Είτε είμαι σ΄αυτή τη θέση είτε όχι θα υποστηρίζω πάντα τα δίκαια αιτήματα του τοπικού τύπου και των εκπροσώπων του.
 

Τέλος θέλω να ευχηθώ  σε σας και στους αναγνώστες σας  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. με υγεία και ευημερία.

 

Κωστόπουλος Τάσος
Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας"


Διευκρινίζουμε ότι το σχόλιο αφορούσε τον Γραμματέα ή «Συντονιστή» της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, στην κομματική – θεσμική ιδιότητα. 

Το τι κάνει ο καθένας στις προσωπικές του επιλογές δεν μας αφορά.

Ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας προβάλει τις δικές του αιτιάσεις και απόψεις τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν το χώρο των ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα τα τοπικά ΜΜΕ.

Δε θα μπούμε στη λογική προσωπικής αντιπαράθεσης. Άλλωστε ο δημόσιος διάλογος τίθεται στην διάθεση και στην κρίση του κοινού. 

Εκφράσαμε τις απόψεις μας και στη συνέχεια δίνουμε όλο το δικαίωμα και το βήμα στον ενδιαφερόμενο να απαντήσει.

Δεν θα είμασταν ειλικρινείς αν λέγαμε ότι έχουμε πειστεί ή ότι έχουμε καλυφθεί από τις απαντήσεις που δίνονται… Αλλά – προς το παρόν -  μένουμε σε αυτά και θα επανέλθουμε αν και όταν υπάρξει λόγος…

Αντευχόμαστε καλή χρονιά και κάθε ευτυχία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ