Επίδομα 1.000 ευρώ σε απλήρωτους εργαζόμενους - Σε ποιούς θα δοθεί

 

Οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους που είναι επί μήνες απλήρωτοι ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας θα παράσχει το υπουργείο Εργασίας, μέσω νέου ειδικού προγράμματος που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρας και θα "τρέξει" από τον ΟΑΕΔ.

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα αφορά 46.000 εργαζόμενους, που είναι "εγκλωβισμένοι"  σε επιχειρήσεις με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, αλλά δεν μπορούν να αποχωρήσουν για να μη χάσουν δικαιώμτα αποζημίωσης, δεδουλευμένα κλπ.

Σε κάθε εργαζόμενο αυτής της κατηγορίας θα δοθεί επίδομα ενίσχυσης 1.000 ευρώ και επιπλέον επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να μπορεί να αναζητήσει νέα εργασία.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν:

  1. Μισθωτοί και ημερομίσθιοι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον εργοδότη τους τουλάχιστον 6 μήνες - τους οφείλονται δηλαδή δεδουλευμένα 6 μηνών και πλέον.
  2. Εργαζόμενοι που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, ή δυσμενούς μεταβολής των όρων εργασίας
  3.  Εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ εστιάζεται σε απασχολούμενους σε επιχειρήσεις / κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλη ύφεση και η παραγωγική τους δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί.

Πέραν της καταβολής οικονομικής ενίσχυησης, οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν την επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων,ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας στον ίδιο ή σε διαφορετικό κλάδο, σε νέο επάγγελμα, στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και ενδεχομένως στην αυτοαπασχόληση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

www.sofokleousin.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ