Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη (9/2/19)

 

Τα American Councils for International Education, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, τo Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

 

Το πρόγραμμα FLEX, προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο. Το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education. Από τη θεσμοθέτησή του το 1992, υλοποιείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με περισσότερους από 26.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό. Στους Έλληνες μαθητές προσφέρεται για πρώτη φορά το 2019.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004. Η επιλογή των μαθητών FLEX γίνεται μέσω αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού είναι η συμπλήρωση της διαδικτυακής αίτησης, που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019. Μαθητές με αναπηρία είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να λάβουν μέρος.

 

Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση ενημέρωσης όπου θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και  για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.discoverflex.org, www. facebook.com/flexingreece/, FLEX_2019_Program_Brochure_Greece.pdf.


 

Επικοινωνία:

Αναστασία Φράγκου

Country Representative in Greece

Tel: +30 6946 604 002

Email: greece@americancouncils.eu

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ