Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας: Παρουσίαση σχεδίων δράσης χειμερινού εξαμήνου στο χώρο ΕΡΙΑ

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης εκπαιδευτικού έργου, παρουσίασε στις 27/2/19 και ώρα 18.00 στην αίθουσα ΕΡΙΑ με μεγάλη επιτυχία τα σχέδια δράσης του Α’ εξαμήνου 2018-2019. Τα projects ή σχέδια δράσης είναι μια καινοτόμος δράση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας όπου οι εκπαιδευόμενοι διεκπεραιώνουν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών μια διαθεματική εργασία.

Στα projects συμμετέχουν συνήθως 1-2 εκπαιδευτές διαφορετικών ειδικοτήτων, έτσι ώστε ο χαρακτήρας της εργασίας να είναι διαθεματικός και οι εκπαιδευόμενοι να αποκτούν την ικανότητα να ανασυνθέτουν γνώση από διαφορετικούς γραμματισμούς.

Οι εκπαιδευόμενοι συνεργάζονται σε μια ομάδα, συλλέγοντας υλικό και δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει διάφορες μορφές (κολάζ, παρουσίαση, ταινία, κτλ.), το οποίο παρουσιάζεται σε εκδήλωση του σχολείου. Οι θεματικές των σχεδίων του πρώτου εξαμήνου ήταν οι εξής:

    1. Τα βότανα του Βερμίου
    2.  Παραδοσιακοί χοροί
    3.  Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους εμπνευσμένη από την Ελληνική Ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Κουτσογιάννης Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σταύρος  Βαλσαμίδης   και ο αντιδήμαρχος  περιβάλλοντος  και  καθαριότητας  Θεόδωρος Καρανάτσιος. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της χώρας είναι σχολεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων που λειτουργούν σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στους απόφοιτους των Σ.Δ.Ε.  χορηγείται απολυτήριος τίτλος ισότιμος προς το απολυτήριο του Γυμνασίου.  Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) ορίζεται σε δύο (2) σχολικά έτη.

Η διευθύντρια του σχολείου Κα Αρσινόη Παρασκευά και οι εκπαιδευτές ευχαριστούν τους εκπαιδευομένους που με μεράκι έλαβαν  μέρος και πραγματοποίησαν τα projects αλλά και το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αυτή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ