Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ομολογία Γεροβασίλη για προληπτικές προσαγωγές: Παρακολουθούμε τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο

 

Η αστυνομία παρακολουθεί όλα αυτά που γράφονται στα social media ομολόγησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά.

Μάλιστα, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε ότι αυτός ήταν και ο λόγος για τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών, πριν από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη. 

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες - και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ' έντονο τρόπο - και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο θα το βρείτε από μόνοι σας», είπε η υπουργός, αν και στο παρελθόν οι προληπτικές προσαγωγές ήταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και συνέχισε τονίζοντας ότι « βεβαίως η ΕΛΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση, .παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος. Ένας από τους μηχανισμούς είναι και η προληπτική προσαγωγή. Πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα. Και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας.»

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας «διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός. Αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας». 

 

Πηγή:  iefimerida.gr 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ