Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Αντιδράσεις στην αγορά μηχανημάτων για τον τιμοκατάλογο του ΥπΑΑΤ

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε εκπροσώπους της αγοράς τρακτέρ ο πρόσφατα δημοσιευθείς κατάλογος του ΥπΑΑΤ για τα Σχέδια Βελτίωσης που περιλαμβάνει ανώτατες προβλεπόμενες τιμές για 1635 τρακτέρ.

Οι φορείς της αγοράς που επικοινώνησαν με την «ΥΧ» έκαναν λόγο για σοβαρές αποκλίσεις σε όλη τη γκάμα τρακτέρ που κυμαίνονται από 20% έως 40% επί της πραγματικής τιμής ενός ελκυστήρα γεγονός που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αφήνει εκτεθειμένους τους αγρότες με υψηλή μοριοδότηση που έσπευσαν να «κλείσουν» μια αγορά και κινδυνεύουν να μείνουν με χρηματοδοτικό κενό χιλιάδων ευρώ που θα πρέπει να το αναζητήσουν εξ’ ιδίων πόρων.

Για παράδειγμα ένας αγρότης που είχε ήδη συμφωνήσει (με δική του ευθύνη βεβαίως) να αγοράσει τρακτέρ πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Σχεδίων το οποίο τιμολογείται από την εταιρεία πχ 60.000 ευρώ και τιμολογείται από το ΥπΑΑΤ 40.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με 20.000 ευρώ και όχι 30.000 όπως θεωρούσε μέχρι πρότινος ο παραγωγός, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσει τη διαφορά των 10.000 ευρώ από δικούς τους πόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ» για το ζήτημα επίκειται άμεσα συνάντηση του ΣΕΑΜ με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χ. Κασίμη, με τις δύο πλευρές να έχουν κοντραριστεί πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την πρόοδο των Σχεδίων Βελτίωσης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας που «τρέχουν» τη διαδικασία της αξιολόγησης ο κατάλογος θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που θα συμβάλλουν στο κλείσιμο του χάσματος που έχει διαπιστωθεί μεταξύ των απαιτούμενων κονδυλίων και των διαθέσιμων πόρων από το ΠΑΑ.

 

www.ypaithros.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ