Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Έντονο παρασκήνιο πίσω από την προεκλογική «αθωότητα»

 

Η περίπτωση του κ. Εμμανουηλίδη είναι ένα ακόμη «επεισόδιο» στο άναρχο προεκλογικό παρασκήνιο. Ο ίδιος διαψεύδει ακόμη και την παραμικρή συνεκδοχή, πέρα από τον καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα της συνάντησής του με την κ. Μπατσαρα.

Πάντος σε δηλώσεις του αποκαλύπτει ότι ο δήμαρχος ζήτησε να συναντηθούνε και ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόσκληση και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Πρακτικά της συνάντησης δεν κρατήθηκαν βεβαίως, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας που να αμφιβάλει για το αντικείμενο της συνομιλίας.

Πληροφορίες μιλάνε για ένα «σενάριο» που καλύπτει τους πάντες και δεν είναι αταίριαστο με τις μεθόδους που μετέρχεται η υποψηφιότητα Βοργιατζίδη στη μανιασμένη προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία του Δήμου Βέροιας.

Ο Απόστολος Εμμανουηλίδης είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Δηλαδή ανήκει στην πιο ευάλωτη παραγωγική τάξη.

Στις εκλογές του 2014, όταν ακόμη πλασάρανε την εικόνα του «καλού παιδιού», ο αντίπαλος του μετέπειτά δημάρχου βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρούς μπελάδες σε επιχείρηση ενδιαφέροντός του.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν θέλησε να «σηκώσει του θέμα, επιλέγοντας να ασχοληθεί με την επίλυση του προβλήματος.

Έχει εξαιρετική σημασία να δει κανείς ποιος ήταν μελετητής, ποιος μπορούσε να γνωρίζει ακόμη και «ευαίσθητες λεπτομέρειες», ποιος «ανακάλυψε» το πρόβλημα και σε ποια χρονική στιγμή…

Ο κ. Εμμανουηλίδης πριν από όχι πολλές μέρες, μιλώντας ως υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι υποψήφια μέλη του συνδυασμού του, αλλά και άτομα που ανακοινώθηκαν στον συνδυασμό του, δέχονται «bullying»….

Σε συνδυασμό με τα συμφραζόμενα και το κλίμα των ημερών, αφέθηκε να εννοηθεί ότι το ασκούμενο «bullying» εκπορεύεται από την «κομματική ορθοδοξία».

Όμως η «ορθόδοξη» εκλογική έκφραση της «γαλάζιας παράταξης» που κατ’ εξαίρεση σε σχέση με τη γενική «γραμμή», έλαβε επίσημο «χρίσμα», δια της επικεφαλής του συνδυασμού κ. Μπατσαρά δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι «εκτιμά αφάνταστα» τον νυν δήμαρχο.

Στους πολιτικούς κύκλους συζητείται εντελώς απροκάλυπτα η προοπτική αγαστής συνεργασίας, αν δεν υφίσταται ήδη…

Όπως και να γίνει, η επικεφαλής του συνδυασμού μέχρι τώρα αναπτύσσει την προεκλογική της καμπάνια στην οποία περιλαμβάνει προγράμματα, στοχεύσεις και οράματα, αλλά χωρίς καμιά κριτική διάθεση έναντι της απερχόμενης δημοτικής Αρχής.

Λιγότερο από δυο μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες ο «απρόβλεπτος» και «αντάρτης» υποψήφιος από το χώρο της Ν. Δημοκρατίας, μπαίνει στο κάδρο με την αίρεση της τελικής συμμετοχής στις εκλογές.

Ο ίδιος δηλώνει με σαφήνεια ότι αν δεν ευτυχήσει να ολοκληρώσει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Αποδεσμεύοντας ενδεχομένως τους μέχρι τώρα υποψηφιούς του, αλλά και ενδεχομένως δίνοντας την πολιτική «ευλογία», εμφανώς ή ατύπως.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν ποια θα είναι οι συνέχεια.

Δε χρειάζεται όμως άλλη μέρα για να καταστεί σαφές ότι πίσω από την καθ’ όλα θεμιτή και αναγκαία για τη λειτουργία των θεσμών, διαδικασία ανάδειξης της νέας τοπικής Αρχής, αναπτύσσεται ένα παρασκήνιο χωρίς «Αρχές», που προσιδιάζει όχι και τόσο με μια «καλή κ΄ αγαθή» δημοκρατία, αλλά περισσότερο με άλλες εποχές και άλλα «πολιτεύματα»…

Και είναι γνωστό ότι αυτό που γεννιέται έχει τα χαρακτηριστικά αυτού που το δημιούργησε.

Απ’ τον παράδεισο άγιοι και από την κόλαση, τέρατα…

Δ. Καρ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ