Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Απάντηση του Αντώνη Τσιάρα στην απάντηση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας, Άρη Λαζαρίδη

 

Ανταπάντηση μέσω επιστολής δίνει ο Μηχανολόγος Μηχανικός Αντώνης Τσιάρας, στην απάντηση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας κ. Άρη Λαζαρίδη:

 

Τελικά καμία απάντηση δεν πήρα για την ουσία του θέματος και συνεχίζω να διερωτώμαι κατά την αρίθμηση της «απάντησης».

  1. το εισηγητικό, από όπου πήρα τις πληροφορίες, μιλάει για συνιδιοκτησία και άλλου προσώπου, όχι από την οικογένεια Σαράφογλου, που το αγόρασε το 2018 – η «απάντηση» το προσπέρασε.

Καθώς η απάντηση μιλάει για καταπάτηση από το 1980, έχει άραγε ερωτηθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου για τις εναλλακτικές λύσεις του θέματος;  

  1. κανένα έργο σε ξένο οικόπεδο δεν μπορούσε να υλοποιηθεί ποτέ. Από το 1980 μέχρι σήμερα, με ποιόν τρόπο έκανε ο Δήμος επεμβάσεις στον ίδιο αυτόν χώρο; Και όταν παλαιότερα έκανε τέτοιες επεμβάσεις, γιατί δεν φρόντιζε να λύσει, τότε, το ιδιοκτησιακό; Όσο για τον τρόπο που η δημοτική αρχή διαχειρίζεται τις δωρεές και πόσο ευαίσθητη είναι απέναντι στους δωρητές, ξέρουμε από πρώτο χέρι!!!

  2. όσο για το ότι έφτασε η σειρά του ακινήτου αυτού γιατί όλα τα άλλα που είναι χαρακτηρισμένα είτε χώροι πρασίνου είτε αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν ικανοποιηθεί, μάλλον αστειεύεστε. Η υπηρεσία κάνει τη δουλειά της, κανένας δεν την έθιξε ίσως εκτός από εσάς.

Έτσι, η «απάντηση» δεν απάντησε στην ουσία:

  • Η ξαφνική ζέση, προεκλογικά, οφείλεται στην από δεκαετιών καταπάτηση; Αστειότητες.

  • Ή οφείλεται στην άξια δωρεά;   

Κανένας ιδιώτης ιδιοκτήτης δεν θα αρνούνταν να ζητήσει ο ίδιος την έκδοση οικοδομικής άδειας για τον ιερό αυτόν σκοπό, ούτε, πιστεύω, και οι συγκεκριμένοι σημερινοί συνιδιοκτήτες.

  • Μήπως, άρα, οφείλεται πράγματι σε άλλο λόγο; Ο γκουρού του real estate της Βέροιας έχει κάτι να πει;

ΥΓ - Είμαι πολύ περήφανος για τη θητεία μου στη ΔΕΥΑΒ. Αυτοπροσδιορίζομαι, δεν χρειάζομαι χαρακτηρισμούς ούτε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε αθλιότητες επί προσωπικού. Άλλωστε όπως είπα για τον εισηγητή αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης – Περιουσίας, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχω λόγια.

 

Αντώνης Ι. Τσιάρας

Μηχανολόγος μηχανικός

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Αντώνης Μαρκούλης

 

Σημείωση Verianet.gr: Την απάντηση του κ. Λαζαρίδη δεν την λάβαμε επειδή μάλλον την έστειλε επιλεκτικά. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο της πλήρους και αντικειμεικής ενημέρωσης, τη διαβάσαμε σε άλλα ΜΜΕ και την δημοσιεύουμε.

 

Η απάντηση του κ. Λαζαρίδη στην αρχική επιστολή του Αντώνη Τσιάρα (δείτε την ΕΔΩ ):

Απάντηση στην πρόσφατη παρέμβαση Τσιάρα δίνει με επιστολή ο αντιδήμαρχος Βέροιας Άρης Λαζαρίδης. Στην απάντηση αναφέρει:

Άσχετος και επικίνδυνος ο λοχίας της παράταξης του "ψηφίζουμε λευκό στα πάντα", άρχισε να διαβάζει εισηγητικά Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και λίγες ημέρες. Εάν είχε συμβουλευτεί τον αρχηγό της παράταξης του ή ήταν πιο προσεκτικός και λιγότερο βιαστικός θα έπρεπε να ξέρει:


1. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία ανήκει στην οικογένεια Σαράφογλου πριν από το 1953. Ο Δήμος Βέροιας καταπάτησε το σχετικό οικόπεδο πριν από τρεισήμισι δεκαετίες προκειμένου να κατασκευάσει χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης, η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει από χρόνια με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια Σαράφογλου Άρτεμη η οποία είναι θεία του σημερινού ιδιοκτήτη Σαράφογλου Κώστα.

2. Πριν από περίπου δύο μήνες λήφθηκε απόφαση Δ.Σ. για αποδοχή δωρεάς του Δήμου από τον συμπολίτη μας κ. Αθηνόδωρο Καραθάναση για κατασκευή περίφραξης στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της συνοικίας "Κυψελη". Για να υλοποιηθεί η δωρεά αλλά και μια απαραίτητη συντήρηση του χώρου πρέπει να διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα, γιατί, ως γνωστόν, σήμερα δεν μπορείς να υλοποιήσεις κανένα έργο σε ξένο οικόπεδο. Το τμήμα που λείπει και πρέπει να αγοραστεί είναι αυτό της εισήγησης, γι αυτό και ο Δήμος εμφανίζεται ως επισπεύδων.


3. Δεν υπάρχει αίτηση αποζημίωσης του σχεδίου του 1974 σε ακίνητο που έχει εγκατασταθεί ο Δήμος Βέροιας που να μην έχει ικανοποιηθεί, εφόσον ο αιτών έχει τακτοποιημένα τα ιδιοκτησιακά του στοιχεία (τίτλο, κτηματολόγιο κλπ). Η Υπηρεσία, δλδ, κάνει άριστα τη δουλειά της.

Προκύπτει, λοιπόν, η ανεπάρκεια τού συγκεκριμένου υποψηφίου, ο οποίος κρίνοντας εξ ιδίων φαντάζεται συναλλαγές για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κρίνεται επαρκής, όμως, ως προς την κακοήθεια του!

Κλείνω υπερασπιζόμενος την Υπηρεσία Περιουσίας και Κτηματολογίου του Δήμου Βέροιας για τη δική της επάρκεια στην υλοποίηση των καθηκόντων της.

Y.Γ: Απορεί κανείς για τη βιασύνη η οποία δεν έχει επιδειχθεί σε σοβαρότερα ζητήματα που τον αφορούν. Δέκα χρόνια περιμένουν οι πολίτες τις "αποκαλύψεις" για τον "εξαναγκασμό" σε παραίτηση κατά την - ανεκδιήγητη- θητεία του ως προέδρου της ΔΕΥΑΒ...".

 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ