Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια ώρα 11:20 π.μ. – Βασικά καλησπέρα σας…

 

Μια ημερίδα με θέμα το διαδίκτυο και τους κινδύνους που εγκυμονεί, είναι στα βασικά “sos” μια προεκλογικής καμπάνιας, στην ενότητα «ενδιαφέρον για τη νεολαία».

Μάλιστα μια τέτοια ημερίδα με τον κατ’ εξοχήν ειδικό, τον κ. Σφακιανάκη, σίγουρα αποκτάει και το επιπλέον ελκυστικό στοιχείο 

Μόνο που χρειάζεται και πραγματικό και όχι μόνο επικοινωνιακό ενδιαφέρον για να βγει το αναγκαίο και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα…

Η εκδήλωση το πρωί της Τρίτης στο Χώρο Τεχνών ήταν η Τρίτη, ίσως και η τέταρτη κατά σειρά που πραγματοποιείται τον τελευταίο καιρό με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ως εκ τούτου παραήταν απ’ τα «sos» η ίδεα…

Όμως, πέρα από την ιδέα, που σε τελευταία ανάλυση, αν και όχι και η πλέον πρωτότυπη, σίγουρα δεν ήταν άσχημη, θέλει και κάποια απλά πράγματα ώστε να υλοποιηθεί με στοιχειώδεις οργανωτικούς όρους, αλλά και στοιχειώδη προσχηματικότητα ως προς το επικοινωνιακό «φαίνεσθαι»…

Η ασθένεια του κ. Σφακιανάκη ήταν κάτι απρόβλεπτο βέβαια και φυσικά κι εμείς με τη σειρά μας του ευχόμαστε «περαστικά»…


Οργανωτικά κάπου χάθηκε το πράγμα στην …πρόσθεση, καθώς οι προσκλήσεις προς τα σχολεία εστάλησαν ιδιαιτέρως ζωηρά χωρίς να ληφθεί υπ’ όψη κάτι βασικό και ανελαστικό: Η χωρητικότητα της αίθουσας. 

Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο ο Χώρος Τεχνών να έχει «φισκάρει» κυριολεκτικά, αρκετή ώρα πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα μαθητές σχολείων που ήρθαν λίγο πιο μετά να αναζητούν μάταια, άδεια καθίσματα, ολόκληρα τμήματα να μετακινούνται από εδώ και από εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί να μένουν όρθιοι, ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι υπήρξαν σχολεία τα οποία επέστρεψαν πίσω….

Μέσα στην αίθουσα για αρκετή ώρα επικρατούσε ένα πραγματικό πανδαιμόνιο που ευτυχώς κόπασε όταν η εκδήλωση ξεκίνησε στο βασικό της μέρος με την εισήγηση – ομιλία της κ. Ιωάννου.

Νωρίτερα στο προλογικό μέρος, ανέβηκε επί σκηνής και προ του αναλογίου ο δήμαρχος Βέροιας σε μια «μπαλκονάτη» απόπειρα να εμφανισθεί ως «χαλαρός» και «συμπαθής» με τα νιάτα της πόλης.

Η ώρα ήταν 11:20…. Ίσως να ήταν 11:22 πριν το μεσημέρι και ο κ. Βοργιατζίδης ξεκίνησε τον χαιρετισμό του με ένα ευκρινέστατο «καλησπέρα σας»!!!

Μετά το διόρθωσε βέβαια…

Όσο για την ημερίδα στο σύνολό της, πέρα από την συχνή επανάληψη του θέματος, δεν παύει να έχει την αξία της η οποία θα μπορούσε να αναδειχθεί σε άλλο επίπεδο, αν δεν παρουσίαζε το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των αριθμητικών δεδομένων που προϋποθέτει ένας χώρος συγκεκριμένης χωρητικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, μένοντας στον επίσημο χαιρετισμό…. «Βασικά καλησπέρα σας»…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ