Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΗΠΑ... Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου στο προσκήνιο... - Γράφει ο Ευάγγελος Πάλλας

 

Πρόκειται για μια έρευνα από ανεξαρτήτους - ερευνητές δημοσιογράφους αναφορικά με το μυστικό πρόγραμμα βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ στην Γεωργία. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2018,τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το εργαστήριο έρευνας του RICHARD LUGAR,για την έρευνα δημοσίας υγείας ,μια ερευνητική μονάδα για βιολογικούς κινδύνους υψηλού επίπεδου, που βρίσκεται κοντά στην Γλυφάδα της Γεωργίας, χρησιμοποίησε ανθρώπους για την διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων.

Ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Γεωργίας, Ιγκόρ Τζιόγκαντσε, δήλωσε σχετικά με αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, καλώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ να ξεκινήσει έρευνα. Έχει καταλόγους Γεωργιανών που πέθαναν από ηπατίτιδα αφού υποβλήθηκαν σε θεραπεία στη μονάδα το 2015 και το 2016. Πολλοί απεβίωσαν την ίδια ημέρα. Τα
αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δεν περιέχουν ούτε την ένδειξη των αιτιών θανάτου ούτε τα πραγματικά ονόματα του θανόντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό εργαστήριο του αμερικανικού στρατού ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην Γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι. Οι ιοί θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, προειδοποίησε ο Igor Giorgadze.

Το έργο του εργαστηρίου είναι υπό επιτήρηση. Μόνο προσωπικό των ΗΠΑ με άδεια ασφαλείας έχει πρόσβαση σε αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι απολαμβάνουν διπλωματικής ασυλίας βάσει της συμφωνίας ΗΠΑ-Γεωργίας του 2002 για την αμυντική συνεργασία.

Η Eurasia Review ανέφερε ότι το 2014 το Κέντρο Lugar ήταν εξοπλισμένο με ένα ειδικό φυτό για την αναπαραγωγή εντόμων που θα επιτρέψει την έναρξη του έργου Sand Fly στη Γεωργία και στον Καύκασο. Κατά τα έτη 2014-2015, τα δαγκώματα των πεταλούδων όπως οι φλεβοτομίνες προκάλεσαν πυρετό. Σύμφωνα με την πηγή.

Σήμερα το πεντάγωνο έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την μελέτη της «τλαρεραιμίας» γνωστή και ως πυρετός των κουνελιών, που εξισώνεται και μετά βιολογικά όπλα. Οι διανομείς μιας τέτοιας ασθένειας μπορεί να ‘ναι ακάρεα και τρωκτικά…

Οι ΗΠΑ διαθέτουν βιολογικά εργαστήρια σε 25 χώρες ανά τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένου του μετα-σοβιετικού χώρου. Χρηματοδοτούνται από την Υπηρεσία Αμυντικής Άμυνας (DTRA). Οι αλλοδαποί επιθεωρητές δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεξάρτητες δημοσιογραφικές έρευνες δημοσιοποιήθηκαν για να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει μυστική έρευνα για να αποτελέσει απειλή για το περιβάλλον και τον πληθυσμό. Ο Jeffrey Silverman, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που έχει ζήσει στη Γεωργία εδώ και πολλά χρόνια, είναι σίγουρος ότι το Κέντρο Richard Lugar, καθώς και άλλα εργαστήρια, εμπλέκεται σε μυστικές δραστηριότητες για τη δημιουργία βιολογικών όπλων. Η Γεωργία και η Ουκρανία έχουν πληγεί πρόσφατα από εστίες μυστηριώδους νόσου, όπου τα ζώα σκοτώνονται και απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Ο στρατός των ΗΠΑ λειτουργεί το Κεντρικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Καζακστάν από το 2016. Υπάρχουν δημόσιες διαμαρτυρίες κατά της εγκατάστασης.

Το 2013, ο συνταγματάρχης της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας Dai Xu κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός νέου στελέχους της γρίπης των πτηνών που τώρα πλήττει τμήματα της Κίνας ως επίθεση βιολογικού πολέμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αμερικανικός στρατός απελευθέρωσε τον ιό της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 στην Κίνα σε μια πράξη βιολογικού πολέμου. Έχει αναφερθεί ότι η πηγή του ιού Ebola στη Δυτική Αφρική ήταν αμερικανικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου.

Οι ρώσοι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ενός σκουληκιού από τους Αμερικανούς στρατιώτες ως βιολογικό όπλο. Πριν από δύο χρόνια, τα κουνούπια με τον ιό Zika εντοπίστηκαν στη Ρωσία και τη Νότια Οσετία για να προκαλέσουν εστίες γρίπης ανθρώπων και ζώων.

Οι δραστηριότητες των ΗΠΑ παραβιάζουν τη Σύμβαση Βιολογικών Όπλων (BWC), μια νομικά δεσμευτική συνθήκη που απαγορεύει τα βιολογικά όπλα. Απαγορεύει αποτελεσματικά την ανάπτυξη, παραγωγή, απόκτηση, μεταφορά, διατήρηση, αποθεματοποίηση και χρήση βιολογικών και τοξινικων όπλων και αποτελεί βασικό στοιχείο στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τον πολλαπλασιασμό των όπλων μαζικής καταστροφής. Σε ισχύ από .το 1975, η σύμβαση έχει σήμερα 181 μέλη. Το BWC επαναβεβαιώνει το Πρωτόκολλο της Γενεύης του 1925, το οποίο απαγορεύει τη χρήση βιολογικών όπλων. Το 1969, ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον ολοκλήρωσε επίσημα όλες τις επιθετικές πτυχές του αμερικανικού προγράμματος βιολογικού πολέμου. Το 1975, οι ΗΠΑ επικύρωσαν τόσο το πρωτόκολλο της Γενεύης του 1925 όσο και το BWC.

Οι διαπραγματεύσεις για ένα διεθνώς δεσμευτικό πρωτόκολλο επαλήθευσης, το οποίο θα περιλάμβανε επιτόπιες επιθεωρήσεις από ανεξάρτητη αρχή στην BWC, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1995 και 2001. Οι ΗΠΑ δεν υπέγραψαν. Η άρνηση του να γίνει συμβαλλόμενο μέρος των μηχανισμών επαλήθευσης κάνει κάθε προσπάθεια να καταστεί καταδικασμένη η καταστροφή της αποτελεσματικότητας του BWC. Κάθε πέντε χρόνια διεξάγεται μια διάσκεψη αναθεώρησης για να συζητηθεί η λειτουργία και η εφαρμογή της σύμβασης. Το τελευταίο, το οποίο συνήλθε τον Νοέμβριο του 2016, ήταν μια απογοήτευση με ελάχιστη συμφωνία για το τελικό έγγραφο και κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα εργασίας πριν το επόμενο γεγονός το 2021. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι το BWC θα ενισχυθεί ποτέ. Χωρίς μηχανισμό επαλήθευσης, τα αμερικανικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου θα είναι πάντοτε θέμα ανησυχίας. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό ώστε να συμπεριληφθεί στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι το σωστό μέρος για να την αυξήσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ