Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

«Ιστορία γραμμένη με χορό» από το σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου – Μια εκδήλωση -σταθμός για τα ήθη και τα έθιμα του ποντιακού ελληνισμού (βίντεο)

 

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου.

Σε μια παράσταση – αφήγημα, παρουσιάστηκαν ΄ήθη και έθιμα του Πόντου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια, όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα.

Συμμετείχαν 170 χορευτές του συλλόγου καθώς και βιωματικοί χορευτές και μουσικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος ποντίων Μακροχωρίου διοργάνωσε μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση πολύ πιο πάνω από το μέτρο ενός συλλόγου ενός κεφαλοχωρίου όπως είναι το Μακροχώρι.

Μέσα από τα δρώμενα αναδείχθηκαν όχι μόνο τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και το βαθύ ήθος των Ποντίων πάνω σε βασικές Αρχές του σεβασμού, της σύμπνοιας, της αλληλοβοήθειας και της κοινωνικής συγκρότησης.

Ανήμερα της 13ης Απριλίου, σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια βαθιά σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ποντιακή παράδοση οι Θανάσης Γενετίδης, Νίκος Παλασίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ξενοφών Σοφιανίδης, Νίκος Ταχταλίδης και η Δέσποινα Τσουφλίδου.

Η εκδήλωση είχε 4 θεματικές ενότητες: Την Μπάφρα, το Ακ Νταγ Μαντέν, τη Νικόπολη και το Καρς με επιμέρους ενότητες η κάθε μία που αφορούσαν στιγμές από την κοινωνική ζωή.


«Η δίψα και η αγάπη των παππούδων μας, μετέπειτα των πατεράδων μας, σήμερα η δικιά μας και αύριο των παιδιών μας, είναι που θα κρατήσουν για ακόμη 3000 χρόνια άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Βαμβακόπουλος.

 

Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου - Ιστορία γραμμένη με χορό 13/4/2019

 

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση, πατήστε πάνω στην εικόνα:

«Ιστορία γραμμένη με χορό» από το σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου  13/4/2019

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ