Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η επόμενη μέρα στην υγεία – «Καινούργια αντίληψη – Ακόμη καλύτερες υπηρεσίες» - Συνέντευξη τύπου στο Νοσοκομείο Βέροιας (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου με θέμα την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Ομιλητές ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, Τάκης Μαυρογιώργος, ο Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής ΤΟΠΦΥ Βέροιας, Πέτρος Τσαπαρόλουλος και η Μαρία Χατζή, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βέροιας.

Μιλώντας αρχικά ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπήρχε στο νοσοκομείο Βέροιας όταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση, στα βήματα που έγιναν και στις προοπτικές που δρομολογούνται μέσα από την ανάπτυξη και τη λειτουργία νέων μονάδων, την στελέχωση και τη λειτουργία της νέας πτέρυγας που πιθανότατα θα παραδοθεί προς χρήση τον Οκτώβριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή η στελέχωση φτάνει στο 70-75% τη στιγμή που το 80% των τραυματολογικών περιστατικών του νομού μεταφέρονται για αντιμετώπιση στο νοσοκομείο Βέροιας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη της καρδιολογικής κλινικής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται, με προοπτική λειτουργίας και καρδιοχειρουργικού τμήματος.

Ο κ. Τσαπαρόπουλος ανέφερε μια σειρά στοιχεία συγκριτικής που αφορούσαν τη δημόσια δαπάνη για την υγεία και τη βελτίωση που σημειώθηκε στον τομέα αυτό.

Υπογράμμισε ότι έγιναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων, εφαρμόστηκε ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη δημόσια υγεία και ηθικοποίηση του όλου συστήματος, ενώ στάθηκε αρκετά στη διαχείριση και στον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του ΕΟΠΥ.

Όπως τόνισε, υπάρχει μια καινούργια αντίληψη  στην πρωτοβάθμια υγεία.

Για την κατάσταση, τις ανάγκες και τον σχεδιασμό της κατεύθυνση της διαρκούς βελτίωσης αναφέρθηκε και η Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Βέροιας, Μαρία Χατζή, γνωστοποιώντας ότι επίκειται η λειτουργία μονάδων -πρωτοβάθμιας υγείας στον Προμηθέα και στην Καλλιθέα, δύο μεγάλες πληθυσμιακά περιοχές της Βέροιας, όπου οι κάτοικοί της θα μπορούν να έχουν φροντίδα πρωτοβάθμιας υγείας χωρίς να αναγκάζονται να μετακινούνται στο κέντρο της πόλης. 

 

Νοσοκομείο Βέροιας - πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας - συνέντευξη τύπου 15/4/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ