Το British Council διοργάνωσε τον τελικό του διαγωνισμού «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» και ξεχώρισε τους κοινωνικούς επιχειρηματίες της νέας γενιάς

 

Το British Council σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και με την υποστήριξη της HSBC διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Ο διαγωνισμός ολοκλήρωσε με τον πιο όμορφο τρόπο ένα ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων, που πραγματοποιήθηκε και φέτος σε ολόκληρη τη χώρα. 

Οι δέκα ομάδες που διαγωνίστηκαν στη τελική φάση του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μπροστά σε δεκάδες Αθηναίους την εικονική κοινωνική τους επιχείρηση και να μιλήσουν για τον κοινωνικό αντίκτυπο της ιδέας τους. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα από το ΕΠΑΣ Καβάλας, τα μέλη της οποίας επέλεξαν στη πρότασή τους να χρησιμοποιήσουν ανεκμετάλλευτα κτίρια της πόλης τους με σκοπό να δημιουργήσουν μια τουριστική πρόταση με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και να προσφέρουν θέσεις εργασίας στη τοπική κοινότητα. Στη δεύτερη και στη τρίτη θέση βρέθηκαν το ΕΠΑΣ Βέροιας και το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης αντίστοιχα.

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα δήλωσε ότι «Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επαγγελματική εξέλιξη των νέων ανθρώπων μέσα από τις αρχές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που φέτος συνεργαστήκαμε με την HSBC και τον ΟΑΕΔ και είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στους σπουδαστές Επαγγελματικών Σχολών επιπλέον εφόδια και εναλλακτικές για την μετάβασή τους στην αγορά εργασίας, κάτι που αποτυπώθηκε στις εξαιρετικές ιδέες που διαγωνίστηκαν.»

Η κριτική επιτροπή που ανέδειξε τους τελικούς νικητές, αποτελούνταν από την κα Κατερίνα Αλεξομανωλάκη, Υπουργείο Εργασίας, την κα Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη και μέλος του Δ.Σ. του The People’s Trust και την κα Χριστίνα Φίλη, Σύμβουλο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της HSBC σε σχολεία και επαγγελματικές σχολές όλη την Ελλάδα. O Peter Yeates, CEO της HSBC Ελλάδας, σχολίασε: «Στην HSBC εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και των δεξιοτήτων ζωής νέων ανθρώπων, που αποτελούν απαραίτητα εφόδια επιτυχίας στο σημερινό κόσμο. Έτσι, είμαι υπερήφανος που υποστηρίζουμε, για δεύτερη χρονιά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα του British Council, το οποίο αναπτύσσει τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται οι νέοι άνθρωποι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο ώστε να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη.»

Φέτος με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ και της Διεύθυνσης Αρχικής Κατάρτισης, υλοποιήθηκε σε 23 ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ αλλά και σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες δομές νέων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και σπουδαστών. 


British Council
Το έργο μας στον τομέα της κοινωνίας βοηθά στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις, και έχει στόχο να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους.

Πραγματοποιεί προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ