Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: “Η Άλωση της Πόλης” - Με επισημότητα η παράσταση Μνήμης από τον Σύλλογο Μικρασιατών (φωτό,βίντεο)

 

Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας διοργάνωσε μια συγκινητική μουσικοχορευτική παράσταση το απόγευμα της Τετάρτης (29/5).

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Τασούλα Παυλίδου, ενώ τιμήθηκε και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων με αφορμή την συμπλήρωση των 25 ετών από την ενθρόνισή του.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θρήνους, τραγούδια, κείμενα, χορούς και εικόνες, τα οποία έντυσαν την παράσταση, η οποία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα κέρδη της παράστασης διαθέτηκαν στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες.

"Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε στις δικές μου προθέσεις είναι ούτε σε κανενός άλλου απ'όσους κατοικούν σ'αυτή, γιατί όλοι με κοινή απόφαση (που πήραμε) με τη δική μας αβίαστη θέληση θα πεθάνουμε και δε θα υπολογίσουμε τη ζωή μας" ήταν η απάντηση του Κων/νου ΙΑ' στην πρόταση του Μωάμεθ Β' για παράδοση.

Αυτό το μεγάλο γεγονός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, ενέπνευσε τη δημιουργία αυτής της εκδήλωσης με σεμνότητα και ύφος όπως αρμόζει στους γενναίους κατοίκους της και αγωνιστές ταυτόχρονα.

 

Βέροια - Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας - Παράσταση μνήμης “Η Άλωση της Πόλης” 29/5/2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ