Να γιατί... Για το ΄πρόγραμμα΄ δικέ μου....

081Αναρωτιέται το maslatia για το ταξιδάκι στη Βαρσοβία:
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος θα έχουν επιστρέψει από τη Βαρσοβία. Εκεί συμμετείχαν σε forum που έγινε από την Microsoft, υπό την αιγίδα φυσικά του Δήμου Βαρσοβίας. Σκοπός του forum, σύμφωνα με το site του forum, είναι "to bring together government leaders from around Central & Eastern Europe in an innovative and interactive format".
Μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά στο: http://www.citizenservices-warsaw.eu/(S(iyk3fdmyjaud0k45u3ib23yx))/default.aspx.
Να υποθέσουμε πως οι δυο παράγοντες του Δήμου γνωρίζουν καλά την γλώσσα στην οποία έγιναν οι εργασίες του forum ή να φανταστούμε πως υπήρχαν μεταφραστές για κάθε γλώσσα ή ακόμη να υποθέσουμε πως συνόδευαν τους δυο παράγοντες μεταφραστές. Όλα αυτά σημαίνουν χρήματα. Ποιός χρηματοδότησε αυτή την συμμετοχή; Ποια θα είναι τα κέρδη για την πόλη μας από αυτή την συμμετοχή;
Μήπως όμως ένας από τους δυο παράγοντες ήταν ομιλητής στο forum; Στο πρόγραμμα δεν βρήκαμε άλλο έλληνα ομιλητή εκτός από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη.
Θα μας ενημερώσουν οι δυο παράγοντες για το τι έμαθαν στο forum;
Μια ερώτηση προς το συμβατικά (και συμβιβασμένα) τοπικά ΜΜΕ, αλλά και προς την αντιπολίτευση στο Δήμο: Ποιος θα ελέγξει για τα χρήματα των πολιτών της Βέροιας που ξοδεύονται; Εντάξει μας ενημέρωσαν για την συμμετοχή, αλλά ποιος θα ψάξει για τα χρήματα που (καλώς ή κακώς) ξοδεύτηκαν για τη συμμετοχή αυτή;

Ο "κακόβουλος" και "εμπαθής" σχολιαστής δεν είχε την στοιχειώδη υπομονή να περιμένει το "δελτίο τύπου" και την καταπληκτική  (γελαστή πάντα και τρισευτυχισμένη...) φωτογραφία όπου δίνονται όλες οι απαντήσεις...
Προσέξτε ιδιαίτερα το "μεταπτυχιακό", αυτή την περίεργη ιστορία που μετά μανίας υποστηρίζει η Πεπίτα. Την ώρα που κλαίγεται ότι τα ταμεία του Δήμου είναι άδεια, χρεώνει το Δήμο μ' ένα σωρό λεφτά για ένα γνωστικό αντικείμενο - εφεύρεση με έντονα τα στοιχεία της "αρπαχτής"....
Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                   
ΝΟΜΟΣ   ΗΜΑΘΙΑΣ                
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Email: presver@otenet.gr
www.veria.gr

Βέροια 27 Απριλίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

"Ο Δήμος Βέροιας σε Forum της Microsoft".

Τη Παρασκευή 24 Απριλίου η Δήμαρχος της Βέροιας κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Παύλος Παυλίδης επέστρεψαν από την Βαρσοβία, όπου συμμετείχαν στο Citizen Services Leadership Forum . 
Η οργάνωση του Forum με τίτλο "Ηγεσία και Υπηρεσίες προς τον πολίτη" έγινε από την Microsoft (η οποία ανέλαβε και το σύνολο των εξόδων), υπό την αιγίδα του Δήμου Βαρσοβίας. Προσκλήθηκαν  να συμμετάσχουν Υπουργοί, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.  Από την Ελλάδα προσκλήθηκαν  ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος σε θέματα Ψηφιακής Δημόσιας Διοίκησης κος Χρήστος Ζώης, ο Δήμος της Αθήνας, η Αναπτυξιακή επιχείρηση των Β. Προαστίων της Αθήνας και από την Κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη ο Δήμος της Βέροιας.
Σκοπός του Forum, με δεδομένη την ευρύτερη οικονομική κατάσταση, ήταν να φέρει σε επαφή Δημάρχους και εκπροσώπους κυβερνήσεων με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, την αξιολόγηση βέλτιστων πρακτικών που υλοποιήθηκαν με την αρωγή καινοτόμων τεχνολογιών. Βασικούς άξονες δράσης και θεματολογία του Forum αποτέλεσαν οι προοπτικές και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην πράξη, ( πρακτικές που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους στην εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς γραφειοκρατία), δείκτες παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας των επενδύσεων προς αυτή την κατεύθυνση και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από την συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο της Βέροιας, η επιλογή και πρόσκλησή του σε ένα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου Forum, στο οποίο αναζητήθηκαν νέες πρακτικές, ανταλλάχτηκαν απόψεις και εμπειρίες, ενώ έγιναν και πολύτιμες επαφές και γνωριμίες με σημαντικούς παράγοντες της διοργάνωσης.  Στο περιθώριο των εργασιών έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Χρήστο Ζώη, πάνω στην εφαρμογή των νέων συστημάτων. Πολύ σημαντική κρίνεται και η ιδιαίτερη συνεργασία της Δημάρχου Βέροιας και του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης με τον Διευθυντή Κεντρικής & Ν.Α. Ευρώπης της Microsoft κος Pierpaolo Taliento, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόοδο που ήδη σημείωσε η Βέροια, ως κομβικό σημείο σε σχέση με την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και δήλωσε πως κρίνει ενδιαφέρουσα τη λειτουργία του Μεταπτυχιακού για την Επιστήμη του Διαδικτύου στην πόλη μας. Ο Pierpaolo Taliento και ο Αμερικανός συνεργάτης ου που συμμετείχε στην συνάντηση, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν τη Βέροια, αφού προηγηθούν οι σχετικές συνεννοήσεις με τους συνεργάτες τους στην πατρίδα μας.   

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ