Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Ήθελε γνώση και τόλμη!!! – Μιλήσαμε ανοιχτά για το θέμα «Σεξουαλικότητα και αναπηρία» - Εξαιρετικά σημαντική ημερίδα (βίντεο)

 

Το εγχείρημα απαιτούσε γνώση και τόλμη… Αυτό άλλωστε υποδήλωνε ο υπότιτλος της ημερίδας: «Ας μιλήσουμε ανοιχτά»!!

Ο πλήρης τίτλος της ημερίδας ήταν «Σεξουαλικότητα και Αναπηρία – Ας μιλήσουμε ανοιχτά» και διοργανώθηκε από τον «Φιλανθρωπικό Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων» των «Παιδιών της Άνοιξης» με τη στήριξη της «Οργάνωσης και Ενίσχυσης Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμΕΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και της Θράκης» με το διακριτό τίτλο «Στηρίζω» και την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και εισηγητές ήταν:

Η Μόϊρα Τζίτζικα, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια,  κλινική σεξολόγος, ειδική σύμβουλος ΑμΕΑ, υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας

Η Λευκοθέα Καρτασίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Ο Δημήτρης Σιδεράς, ψυχολόγος, MSc Κοινωνική Κλινική ψυχολογία ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ

Δώρα Καραθανάση, MSc Δημιουργικής Γραφής, Ηθοποιός – Συγγραφέας.

Παρά το επερχόμενο 3ήμερο «εξόδου» κι τις θερμοκρασίες Σαχάρας που επικρατούσαν το απόγευμα της Παρασκευής, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά σημαντική για ένα θέμα που όπως υπογραμμίστηκε, αποτελούσε και αποτελεί «ταμπού».

Βέροια - Τα Παιδιά της Άνοιξης - Ημερίδα Σεξουαλικότητα και Αναπηρία Ας μιλήσουμε Ανοιχτά 14/6/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ