Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Εκλογές 2019: Δεν θα γίνει τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

 

Αναβλήθηκε οριστικά η τηλεοπτική «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη διακομματική επιτροπή δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή του.
 
Παρότι τα κόμματα είχαν αρχικά συμφωνήσει για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας την 1η Ιουλίου, ο προγραμματισμός αυτός ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, κατά την οποία θα γίνει η επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ωστόσο, η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα κατέληξε σε οριστικό «ναυάγιο».
 
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στη συνεδρίαση της Διακομματικής με δύο διαφορετικές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του debate. Στη συνεδρίαση δηλώσαμε ότι δεχόμαστε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία. Δεχτήκαμε ακόμα και τη διεξαγωγή του debate την 1η Ιουλίου στις 10 το βράδυ, αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
 
Απέναντί μας συναντήσαμε απροθυμία και φόβο. Νέα Δημοκρατίακαι ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένες περιοδείες. Περιοδείες όχι συγκεντρώσεις.
 
Εμείς δεχόμαστε τις ημερομηνίες που προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται. Έστω και τώρα να προσέλθει στον προγραμματικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού οι άλλοι αρχηγοί δεν μπορούν».
 
 
 
Η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες -την 27η και την 28η Ιουνίου- ενώ το ΚΚΕ είχε προτείνει την 1η Ιουλίου.
 
Ύστερα από διαβουλεύσεις του Νάσου Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα, τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου.
 
Πολιτική αντιπαράθεση είχε προκαλέσει και ένα σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας.
 
«Έτσι όπως ετοιμάζουν το ντιμπέιτ θα είναι παράλληλοι μονόλογοι, οπότε μπορεί να βγω με skype από τις Βρυξέλλες» είπε ο πρωθυπουργός, στο ίδιο μήκος κύματος και με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική.
 
Απέδωσε, μάλιστα, ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ύφος της τηλεμαχίας.
 
«Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν είχαν απαντήσει πηγές της Νέας Δημοκρατίας.
 
 
 
www.cnn.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ