Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς - «Πέντε και εξ Χορτοθερί σο Κουμανίτσ’ μερέαν αντάμα θα χορεύομε αφκά ασήν Καστανέαν» (βίντεο)

 

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία διήμερο θερινών μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στο Κομνήνιο Βέροιας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (βλ. σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) και ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με άφθονο ποντιακό γλέντι.

Πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου, το τμήμα παραστάσεων έδωσε μια “γεύση” στους ήδη παρευρισκόμενους για το τι θα ακολουθήσει προβάροντας το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Νικόλαος Τουμπουλίδης, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μαυρίδη Αλέξανδρο. Ο κ. Μαυρίδης στην σύντομη ομιλία του, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον Σύλλογο λέγοντας: “Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, σε ευχαριστώ που σε έχω στη ζωή μου!”

Στη συνέχεια ακολούθησε η παράσταση “Ποντιακό Παρακάθ” από το τμήμα παραστάσεων, αναδεικνύοντας το πολιτισμικό έθιμο που εκφράζει την αυθόρμητη και επικοινωνιακή πράξη μιας παρέας ποντίων που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και βρίσκονται σε σημείο συναισθηματικής φόρτισης.

Αμέσως μετά εισχώρησε η μουσική, με το τμήμα παραστάσεων να κλέβει τις εντυπώσεις με το ποντιακό πρόγραμμα που παρουσίασε προσκαλώντας παράλληλα τον κόσμο να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα των θερινών εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας συνεχίστηκε με πολύ κέφι, ποτό και χορό..

Το πρόγραμμα πλαισίωσαν στο τραγούδι ο Γιάννης Κουρτίδης και ο Βαγγέλης Ιντζεβίδης, στη λύρα ο Ηλίας Παγκαλίδης, στο κλαρίνο ο Γιάννης Μαργαριτιάδης, στα drums ο Παναγιώτης, στο νταούλι ο Ανδρέας Νικηφορίδης και στα πλήκτρα ο Βαλάντης Τσίλης.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Κομνήνιο Ημαθίας - Εύξεινος Λέσχη Βέροιας- τιμητική διάκριση στον Αλέξη Μαυρίδη 6/7/2019

 

Κομνήνιο Ημαθίας - Εύξεινος Λέσχη Βέροιας - θερινές εκδηλώσεις 6/7/2019

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας - Θερινές εκδηλώσεις 6/7/2019

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ