Βέροια: Με ... μαγιό και νυφικό στην κάλπη – Πως θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

 

Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλα τα τμήματα της Βέροιας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συμμετοχή ενδέχεται να ξεπεράσει ελαφρώς αυτή των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Το γνωστό πρόβλημα της απουσίας εφορευτικών επιτροπών παραμένει και σε αυτή την εκλογική διαδικασία καθώς σε πολύ λίγα τμήματα υπάρχουν εφορευτικές επιτροπές και αυτές χωρίς πλήρη σύνθεση.

Από τα χαρακτηριστικά των εκλογών, η προσέλευση σε εκλογικό τμήμα ζευγαριού που μόλις είχε τελέσει τους γάμους του με τη νύφη να προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα φορώντας ακόμη το νυφικό της.

Επίσης αναφέρθηκε ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν εμφανίστηκαν με αμφίεση προετοιμασίας για παραλία.

 

Πως θα ανακοινωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων δυο ταχυτήτων θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την εντολή που έχει δοθεί από το Υπουργείο, η κατα τόπους αντιπεριφέρειες θα ανακοινώνουν τις ψήφους που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα ενώ οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών όταν κριθεί ότι πρέπει να αρχίσει η δημοσιοποίησή τους.

Αυτό σημαίνει ότι από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα θα είναι γνωστοί οι ψήφοι που έλαβε το κάθε κόμμα ανά εκλογικό τμήμα αλλά οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων θα αρχίσουν να ανακοινώνονται αρκετά αργότερα και εικάζεται ότι αυτό δεν θα γίνει νωρίτερα από τις 11 το βράδυ.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν το Υπουργείο Εσωτερικών αποφασίσει να δώσει νωρίτερα αλλά ίσως και αργότερα τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων βουλευτών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ