Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Στουρνάρας: Θα ζητήσω πλήρη άρση των capital controls

 

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε μεταξύ άλλων:

«Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη».

Ο κ. Στουρνάρας πάντως άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «μετά από 3 χρόνια έρχομαι για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου». Επίσης, είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος με βάση τον θεσμικό της ρόλο θα σταθεί αρωγός στο έργο της κυβέρνησης.

 

Στουρνάρας: Θα υπάρξει κενό στο πλεόνασμα
Στην οικονομία, συμφωνήσαμε πως η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις. Συμφωνήσαμε πλήρως ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη και η Τραπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή». 

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό που βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος και για την πρόβλεψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 2,9% αντί για 3,5%, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:

«Εμείς επιμένουμε ότι τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία -τα οποία μπορεί βέβαια να αλλάξουν, μπορεί να αυξηθούν οι προσπάθειες- θα υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό φέτος, δηλαδή θα είμαστε σε πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ αντί για 3,5%. Δεν το συζητήσαμε, αυτό είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης».


Πηγή: www.iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ