Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σαν σήμερα: 18 Αυγούστου 2004 - Μετά από 1611 χρόνια διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας !!!! Πρώτη φορά επιτρέπεται η είσοδος γυναικών σε αγώνες!!!

 

Σαν σήμερα στις 18 Αυγούστου 2004 συνέβη ένα ιστορικό γεγονός για τον παγκόσμιο αθλητισμό στον χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας μετά από 1611 χρόνια με το αγώνισμα της σφαιροβολίας ανδρών -γυναικών!!!

Επίσης πρώτη φορά στην ιστορία, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας επιτρέπεται η είσοδος γυναικών κατά τη διάρκεια Ολυμπιακών αγώνων, καθώς απαγορευόταν η είσοδος των γυναικών στους αγώνες της αρχαιότητας,

Στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, διεξάγεται το αγώνισμα της σφαιροβολίας (προκριματικοί και τελικοί γυναικών και ανδρών). Προκειμένου να διαφυλαχθεί ο ιστορικός αυτός χώρος, δεν υπήρξε οποιαδήποτε οπτική παρέμβαση στο στάδιο. Ετσι, δεν τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικοί πίνακες και τεχνητός φωτισμός, ούτε καν προσωρινές κατασκευές ή εξέδρες θεατών.

Το μόνο σύγχρονο στοιχείο ήταν οι κινητές βαλβίδες σφαιροβολίας.

Η απονομή των μεταλλίων έγινε δυο μέρες αργότερα στο Ολυμπιακό Στάδιο

Στους άνδρες το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ουκρανός Γιούρι Μπίλονοχ με 21,16 μέτρα. Ωστόσο, το 2012 το μετάλλιο τού αφαιρέθηκε επειδή βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και δόθηκε στον τότε δεύτερο Αμερικανό Άνταμ Νέλσον.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Κουβανή Γιουμιλέιντι Κουμπά με 19,59 μέτρα.

 Αρχικά πάντως, το χρυσό είχε πάρει η Ρωσίδα Ιρίνε Κορζανένκο, η οποία όμως βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών με αποτέλεσμα να χάσει το χρυσό μετάλλιο.

Πηγή: sansimera.gr με πληροφορίες από το kathimerini.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ