Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σαν τουρίστας στο δρόμο της καρδιάς - Γράφει η Μαρία Καρασαλίδου

 

Κάθε φορά όταν επιστρέφω από ένα ταξίδι, μου έρχεται μια αναλογία, ότι τα ταξίδια, μου θυμίζουν πολύ τις σχέσεις. Ειδικά μεταξύ των εραστών. 

Όλα ξεκινάνε από μια ελαφριά νευρικότητα και από την σκέψη ότι σε περιμένει κάτι καινούργιο ευχάριστο κάτι που έχει έκπληξη και ενδιαφέρον, όπως όταν έχεις την ευκαιρία να πας σε ένα νέο ανεξερεύνητο μέρος. Μετά έρχεται το ταξίδι και οι πρώτες μέρες. Όλα σε εντυπωσιάζουν και σε ξαφνιάζουν, σου προκαλεί μεγάλη χαρά και έκπληξη όλων των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω σου. Θέλεις να δεις, να δοκιμάσεις , να νιώσεις όσο γίνεται περισσότερα. Όμως πολύ γρήγορα αυτός ο ενθουσιασμός φεύγει. Και παίρνουν σειρά τα αγαπημένα μέρη, τα εστιατόρια που προτιμάς, τις παραλίες και τα πιο νόστιμα κοκτέιλ. Ξέρετε που είναι ο καλύτερος καφές και το καλύτερο μασάζ. Όλα είναι υπέροχα παρόλο που αυτά πλέον δεν σας προκαλούν ενθουσιασμό.

Και μετά έρχετε η μέρα πριν την αναχώρηση. Καταλαβαίνεις πως ότι συμβαίνει σήμερα συμβαίνει για τελευταία φορά. Αύριο θα είναι μια νέα μέρα και όλα θα είναι διαφορετικά.

Αύριο θα μαζέψετε την βαλίτσα σας, θα ευχαριστησετε τον Θεό για όλα όσο είχατε εδώ και θα γυρίσετε σπίτι σας. Καταλαβαίνεται πως όσο και αν σας άρεσε εδώ ή θα θέλατε να μείνετε εδώ οι διακοπές τελείωσαν. 

Δεν έχει νόημα να κοιτάτε στα μάτια το προσωπικό ψάχνοντας τον υπαινιγμό πως θέλουν να σας αφήσουν να μείνετε για πάντα εκεί και να τους κατηγορείτε ότι δεν ήταν ειλικρινής μαζί σας, αυτοί που μέχρι χθες σας άνοιγαν την πόρτα του εστιατορίου με πλατύ χαμόγελο, σήμερα σας λένε να αφήσετε τον χώρο. Δεν έχει νόημα, λοιπόν, να μαλώνετε, να τους φωνάζετε και να τους παρακαλείται να σας κρατήσουν ακόμα έστω και για λίγο των χώρο, και να σας δώσουν λίγο ακόμη χρόνο .

Έτσι ακριβώς είναι και με τους εραστές, πολύ βασικό να ξέρετε να φεύγετε πάνω στην ώρα. Να φεύγετε από τη γιορτή όσο ακόμα σου προκαλεί καλά συναισθήματα. Όταν  καταλαβαίνεις ότι σιγά σιγά πλησιάζει η μέρα που ο σύντροφος σου θα χάσει κάθε ενδιαφέρον για σας, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την για την αυτοεκτίμηση σας αλλά και για την σχέση σας. Όταν βλέπεται τα πρώτα σημάδια ότι ο άλλος ξενερώνει, γρήγορα μαζέψτε τις βαλίτσες σας. Ναι σωστά καταλάβατε την δική σας βαλίτσα, γιατί αυτή η βαλίτσα που έχετε οι δύο σας δεν πάει πουθενά.

Βάλτε στη «βαλίτσα» το δέος που νιώθατε μπροστά του, τις όμορφες στιγμές και τις ιστορίες που ζήσατε μαζί. Τακτοποιήστε μέσα της όλη την αλήθεια, την αγάπη και το πάθος γι’ αυτό που ζήσατε και τέλος σφρασγίστε την με αναμνήσεις και αξιοπρέπεια. Ακολουθήστε το δρόμο σας και μην ξεχνάτε πως ο ταξιώτης γνωρίζει καλά ποιον δρόμο θέλει να διαβεί ενώ οι τουρίστες, απλά δεν ξέρουν που είναι!


Μαρία Καρασαλίδου 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ