Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μήνας φορο-επιβαρύνσεων ο Σεπτέμβριος

 

Ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο δυσκολότερος μήνας για τις οικογένειες όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις. Σχολικά είδη για τα παιδιά, καινούργια ρούχα για την καθημερινότητα του σχολείου, απλήρωτοι λογαριασμοί του καλοκαιριού περιμένουν τις οικογένειες. Και όλα αυτά ενώ το πορτοφόλι είναι άδειο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Στη δύσκολη εξίσωση μπαίνουν και οι σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να εκπληρώσουν οι φορολογούμενοι τον τρέχοντος μήνα.

Αυτές οι φορολογικές υποχρεώσεις είναι οι εξής:

-Η πληρωμή της πρώτης από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ. ΕΝΦΙΑ καλούνται να πληρώσουν περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

-Η δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Φόρο με το εκκαθαριστικό καλούνται να πληρώσουν κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα, μισθωτοί που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες ή ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Εκτός από τις παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση έχουν το δικαίωμα να τις ρυθμίσουν με τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η προθεσμία για τη ρύθμιση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Για να διατηρήσει ένας οφειλέτης τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα πρέπει είτε να ρυθμίζει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων είτε να εξοφλεί εμπρόθεσμα τις τρέχουσες φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης των 120 δόσεων είναι τα εξής:

-η ελάχιστη δόση είναι 20 ευρώ,

-το επιτόκιο της ρύθμισης είναι 3%,

-ο μέγιστος αριθμός των δόσεων είναι 120, αλλά ο αριθμός για τα φυσικά πρόσωπα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματός τους. Για τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των δόσεων που μπορούν να φτάσουν τις 120.

-με την υπαγωγή στη ρύθμιση παγώνουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι η κατάσχεση στα χέρια τρίτων (π.χ. τραπεζικών λογαριασμών).

 

www.capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ