Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τσίπρας: Θα κερδίσουμε τη μάχη στο πεδίο των ιδεών

 

Ηδημιουργία ενός μαζικού κόμματος που θα εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ικανού να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα την εξουσία δίνοντας απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, είναι ο στόχος της διαδικασίας μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε επίσημα  με την πολιτική διακήρυξη της ΚΕ και τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ της Νεολαίας.

Από το βήμα του φεστιβάλ ο πρόεδρος του κόμματος περιέγραψε τους κατευθυντήριους άξονες αυτής της πορείας, η οποία όπως είπε θα αποτελέσει τομή στην ιστορία της ελληνικής Αριστεράς και αποφασιστικό βήμα για τη συγκρότηση μιάς μεγάλης προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, κόντρα στις δυνάμεις της συντήρησης και στα οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να  έχουν βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις και να διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας.

«Είναι ανάγκη να οικοδομήσουμε την Αριστερά της νέας εποχής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα μαζικό, που θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με τη λαϊκή βάση».

Τόνισε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα το οικονομικό κατεστημένο, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με το σύστημα των media που έχουν δημιουργήσει και που στηρίζουν απροσχημάτιστα  τη δεξιά κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό το σύστημα οικονομικοπολιτικής ισχύος και διαπλοκής μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με οργανωμένη πολιτική δράση, με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων και με ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διεργασίες.

«Αν αυτοί έχουν κερδίσει την ηγεμονία στα μέσα ενημέρωσης,  εμείς πρέπει να κερδίσουμε την ηγεμονία στο πεδίο των ιδεών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε  στην πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά  την αναρρίχηση της  ΝΔ στην εξουσία και τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα πεδία της οικονομίας,  των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής πολιτικής.

 Προσκλητήριο

«Όλες και όλοι εμείς, που πιστεύουμε στις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης» είπε ο Αλ. Τσίπρας, πρέπει να συμμετάσχουμε σε κοινή προσπάθεια  «για να οικοδομήσουμε χωρίς αποκλεισμούς ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό».

«Όλες και όλοι εμείς, άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, αριστεροί, σοσιαλιστές, προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες, αγωνιστές και αγωνίστριες του κομμουνιστικού, του οικολογικού, του φεμινιστικού κινήματος» είπε ακόμη στο πλατύ προσκλητήριο που απηύθυνε, σημειώνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς».

Σήμερα με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη αυτού του τόπου, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για τον τόπο. Ξεκινάμε από το φεστιβάλ της νεολαίας, γιατί κόμμα που δε ξεκινάει από τους νέους, δε συγκινεί τους νέους, δε δίνει χώρο στους νέους, δεν έχει μέλλον και προοπτική», είπε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στο δικαίωμα ψήφου στα 17, στο επίδομα ενοικίου, στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης κ.ά.

Έκανε επίσης ειδική μνεία στη μη είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή, τονίζοντας πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη νίκη, νίκη της δημοκρατίας που πετύχατε εσείς, οι νέες και οι νέοι, με τους αγώνες σας».

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πια κοινοβουλευτικό και νομιμοποιημένο κόμμα Είναι εκτός Βουλής και τα στελέχη της στα δικαστήρια. Γιατί εκεί τους αξίζει να είναι. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Γιατί νεοναζί δεν έχουν κόμμα, αλλά εγκληματική οργάνωση», τόνισε.


Ολομέτωπος κατά Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε εξάλλου ολομέτωπη επίθεση κατά της Ν.Δ. για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων το Μακεδονικό, η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και εργασιακά.

Σημείωσε ότι το 2015 «μας άφησαν μια χώρα χρεοκοπημένη, μια κοινωνία σμπαραλιασμένη, μια οικονομία κατεστραμμένη» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους. «Νούμερα που συναντά κανείς μόνο σε χώρες ηττημένες μετά από πόλεμο», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «απαξίωσαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά σας», «σας γύρισαν πίσω στο παιδικό σας δωμάτιο».

«Ο πολιτικός χειμώνας επέστρεψε πολύ γρήγορα στη χώρα» είπε και σημείωσε πως «επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας, όχι επειδή το ζητάνε οι δανειστές αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν».

«Εμείς, σε δύσκολες συνθήκες, απλώσαμε ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τη νέα γενιά. Αυτοί όμως τώρα, ερωτοτροπούν με σκοταδιστικές αντιλήψεις στην εκπαίδευση καταργούν πανεπιστημιακές σχολές, όπως στην Πάτρα, δυσφημίζουν τη δημόσια Παιδεία, και επιχειρούν να επιβάλουν ως καθεστώς μια αντίληψη «αριστείας», που δεν είναι παρά μία αντίληψη πελατείας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στη νέα γενιά.

«Δεν υπηρετείς καμία τάξη και καμία ασφάλεια όταν μεταφέρεις στις κλούβες τα παιδιά με τις κούκλες στο χέρι και τις μάνες που κλαίνε», είπε αναφερόμενος στις εκκενώσεις καταλήψεων όπου είχαν βρει στέγη οικογένειες προσφύγων.

Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι «τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη» και «στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το Δημόσιο ταμείο», αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis.

Όσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε τη διγλωσσία της Ν.Δ. σημειώνοντας πως «εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο χυδαίο, πιο λαϊκίστικο, πιο υποκριτικό, τρόπο ένα εθνικό θέμα» και ότι «πούλησαν μέσα σε μία μέρα όλους αυτούς τους μακεδονομάχους».

Αναφορικά με το Μάτι είπε πως «δεν είχαν την εντιμότητα να ζητήσουν μια συγνώμη και για την αθλιότητα που έστησαν γύρω από τη τραγωδία στο Μάτι», σχολιάζοντας δηκτικά «για να έρθει προχθές ο κύριος Μητσοτάκης, από το βήμα του ΟΗΕ, να μας ενημερώσει ότι η καταστροφή στο Μάτι οφειλόταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή».

Άνοιγμα στην κοινωνία

Δίνοντας το στίγμα για την επόμενη ημέρα ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο στην αντιπολίτευση όχι για να περιμένουμε πότε θα πέσει το ώριμο φρούτο. Αλλά για να χτίσουμε μια νέα οργανική σχέση με το λαό μας και ιδιαίτερα με τα κοινωνικά στρώματα που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Αλλά και για να μάθουμε από τα λάθη και τις παραλείψεις. Και να μετατρέψουμε την εμπειρία σε γνώση και σε πρόγραμμα ρεαλιστικό και σύγχρονο για τη προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

 
 
www.sofokleousin.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ