Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ημαθίας στην Β/θμια Εκπ/ση

 

Μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Β/θμιας το πρωί της Παρασκευής κι επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Το ψήφισμα παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Σουμελίδου.

 

Αιτήματα της ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με άλυτα τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, απόρροια της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών: μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, εργασιακή περιπλάνηση,  μονιμοποίηση της αναπλήρωσης, άρνηση λειτουργίας «ολιγομελών» τμημάτων, καθεστώς καθήλωσης και  παγώματος στους μισθούς, δουλειά μέχρι τα 67, εξευτελιστικές συντάξεις κ.τ.λ.

Αυτή την στιγμή: 
Στην Ημαθία για να καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων και όλων των δομών  απαιτούνται περίπου 55 αναπληρωτές. Πανελλαδικά τα κενά είναι περισσότερα από 2.500 χιλιάδες. 
Στη συνέχιση της πολιτικής συρρίκνωσης της εκπαίδευσης το υπουργείο προχωρά σε εφαρμογή των συνδιδασκαλιών στα ΕΠΑΛ και σε μη έγκριση αρκετών από τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα. Με το απαράδεκτο επιχείρημα πως θα λειτουργήσουν μόνο όσα τμήματα δεν απαιτούν την πρόσληψη αναπληρωτών, καταργούν στην Ημαθία 6 τμήματα στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας, 2 στο ΕΠΑΛ Νάουσας και 1 στο ΕΠΑΛ Βέροιας, αναγκάζοντας τους μαθητές είτε να αλλάξουν τομέα ή ειδικότητα είτε να αλλάξουν σχολείο. Η αλλαγή σχολείου σημαίνει μετακίνηση σε άλλη πόλη ή και μετακίνηση σε άλλο νομό.  
Οι προαναγγελθέντες συνολικά για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 4500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Ακόμη και η απόκρυψη κενών στην ειδική αγωγή και η μη καταγραφή των κενών στα Τμήματα Ένταξης δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός πως οι 4500 προσλήψεις είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες. 

Απαιτούμε:
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση! 
Πλήρη εξίσωση των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Προσμέτρηση της διετίας 2016-2017 στην χορήγηση Μ.Κ. 
Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ΄13 επίπεδα
Nα δοθούν οργανικές θέσεις στα Τμήματα Ένταξης. Να δημιουργηθούν Τμήματα Ένταξης και σε σχολεία που είναι απαραίτητα για μαθητές τους και δεν αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ
Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία
20 μαθητές στο τμήμα, 15 στους τομείς, ειδικότητες και στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια
Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα  που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

Αύξηση δαπανών για την παιδεία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ