Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Στην Π.Κ.Μ. το χρόνιο πρόβλημα της “Τάφρου 66” - Επι τάπητος το θέμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε (βίντεο)

 

Σε μια σύσκεψη που διήρκησε πάνω από δυο ώρες και κατα διαστήματα ήταν αρκετά “ζωηρή” τέθηκε επί τάπητος το χρόνιο και ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα της “Τάφρου 66”.

Εξετάστηκαν οι δυο κύριες πτυχές του προβλήματος οι οποίες είναι η μόλυνση, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, και το αντιπλημμυρικό ζήτημα καθώς όπως τονίστηκε απαιτείται ο καθαρισμός της κοίτης από φερτά υλικά όπως και η παρόχθια περιοχή.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου ενώ ο κ. Βεσυρόπουλος εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου στη Βέροια.

Από πλευράς Δήμων Βέροιας και Νάουσας παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Συρμούλα Τζήμα και Στάθης Κελεσίδης, όπως και η Γεωργία Μπατσαρά, και από τον Δήμο Νάουσας ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Αδαμίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας εκπροσωπήθηκε από την κ. Καρατζιούλα και τον Δημήτρη Αβραάμ του Τμήματος Περιβάλλοντος, ο οποίος έκανε και ανάλυση των παραμέτρων του προβλήματος, ενώ παρόντες ήταν και τοποθετήθηκαν επί του προβλήματος οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μουρτζίλας και Νεστορόπουλος.

Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρόντες ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Παλαμούτης, η Δασάρχης κ. Κατσανίδου Ελένη και από το Δασαρχείο Νάουσας ο κ. Γιώργος Μαρταβαλτζής.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος επίσης ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιτοχωρίου Πέλλας κ. Τοπαλίδης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκύδρας κ. Χατζηιωαννίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκύδρας κ. Κρητίδης καθώς επίσης και ο προεδρος ΤΚ Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος και ο Δημοτικος σύμβουλος Λαζαρος Ασλανίδης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας και Νάουσας όπως και πολίτες. Παρόντες ήταν η κ. Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου, όπως και ο κ. Φάνης Κουτρουλιάς από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών. Επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας, Σοφία Παπά, Νικομήδειας, Γιώργος Ευτηριάδης, Κουλούρας, Γιώργος Λιλιόπουλος, Ζερβοχωρίου – Αρχαγγέλου, Νίκος Σταμπουλίδης, Πολυπλατάνου, Χρήστος Πρόϊος, Μακροχωρίου, Βαλάντης Κεχαΐδης, Διαβατού, Βοργιατζίδης Στάθης, Λυκογιάννης, Θανάσης Τσιφλίδης.

Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Ματουλόπουλος Στάθης και προλογικά μίλησε για το πρόβλημα ο Παναγιώτης Ευθυμιάδης από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών για την επίλυση του χρόνιου και οξύτατου προβλήματος.

Μετά από μια δύωρη και πλέον συζήτηση, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα θέσει το θέμα στην αρμόδια θεματική αντιπεριφέρεια της Π.Κ.Μ., θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Μπίλια, ώστε να τεθεί επί τάπητος με άμεσες ενέργειες η αντιμετώπιση των δυο καίριων προβλημάτων – αυτό της μόλυνσης αλλά και των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων καθώς όπως τονίστηκε από τον κ. Ευθυμιάδη “δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε στιγμές του '78 και του '79”.

 

Βέροια - Σύσκεψη για την Τάφρο 66 4/10/2019

 

 

Το Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας σύσκεψη, μετά από πρόσκληση που απηύθυναν οι  Πρόεδροι των κοινοτήτων Ημαθίας που βρίσκονται κατά μήκος της Τάφρου 66 και ο Πρόεδρος της κοινότητας Λιποχωρίου Πέλλας, με θέματα την μόλυνση της Τάφρου 66 και την λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδης Λάζαρος, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Βεζυρόπουλου Απόστολου κ. Σούρλας Γιώργος, η κα Καρασαρλίδου Φρόσω, ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας η κα Καρατζιούλα Νίκη, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νεστορόπουλος και κ. Μουρτζίλας, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κ., ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Παπαδόπουλος Β., η Αντιδήμαρχος κα Τζήμα-Τόπη Σ., ο Αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Αδαμίδης Π., ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας κ. Ασλανίδης Λ., ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκύδρας κ. Χατζηιωαννίδης , ο δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας κ. Κριτίδης, ο Διοικητής ΠΥ Βέροιας κ. Παλαμούτης Ν., η Δασάρχης Βέροιας κα Κατσανίδου Ελένη, από το Δασαρχείο Νάουσας κ. Μαρταβαλτζής, εκπρόσωπος της Κτηματικής Υπηρεσίας, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροπονίας της ΠΕ Ημαθίας ο κ. Αβραάμ, ο πρώην βουλευτής Πέλλας κ. Σηφάκης, οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας, Σοφία Παπά, Νικομήδειας, Γιώργος Ευτηριάδης, Αγίου Γεωργίου Μαίρη Παπαδοπούλου, Κουλούρας, Γιώργος Λιλιόπουλος, Ζερβοχωρίου – Αρχαγγέλου, Νίκος Σταμπουλίδης, Πολυπλατάνου, Χρήστος Πρόϊος, Μακροχωρίου, Βαλάντης Κεχαΐδης, Διαβατού, Βοργιατζίδης Στάθης, Λυκογιάννης, Θανάσης Τσιφλίδης, Λιποχωρίου Πέλλας Στέφανος Τοπαλίδης, ο Γραμματέας Πολυπλατάνου Παναγιώτης Ευθυμιάδης, ο εκπρόσωπος εθελοντών Πολυπλατάνου Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος εθελοντών Λιποχωρίου Γιώργος Μαριανίδης. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Ματουλόπουλος Στάθης. 
 
Ο κ. Τοπαλίδης και ο κ Ευθυμιάδης πήραν αρχικά τον λόγο περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Λιποχωρίου Πέλλας και των τοπικών κοινοτήτων Ημαθίας αντίστοιχα, από τη δυσοσμία, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της ρύπανσης της Τάφρου 66,  μα και την αγωνία και τον φόβο για πλημμύρες κατά τους βροχερούς μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα λόγω της έλλειψης καθαρισμού του καναλιού. Η επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων αποτελεί προτεραιότητα για τους κατοίκους των παρόχθιων κοινοτήτων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους.
 
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες με τον κύριο Αβραάμ να περιγράφει την κατάσταση της Τάφρου 66, τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων σε βιομηχανίες από την ΠΕ Ημαθίας που έφτασε το 1,5 εκατομ. Ευρώ μέχρι σήμερα. Ενέργειες όμως που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν και εφέτος την επανεμφάνιση της ρύπανσης. Η ανάγκη καθαρισμού και αποκατάστασης της μορφολογίας είναι απαραίτητη για την βελτίωση της ικανότητας αυτοκαθαρισμού της Τάφρου και επίκειται η δημοπράτηση του σχετικού έργου από την Περιφέρεια Μακεδονίας, μετά την ωρίμανση των αντίστοιχων μελετών.
 
Ο βουλευτής κ Τσαβδαρίδης Λάζαρος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ Νεστορόπουλος πρότειναν την συνάντηση εκπροσώπων των Προέδρων τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπων των αντιπεριφερειών Ημαθίας και Πέλλας με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπίλλια, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος και να συνδράμει στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του.
 
Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένετε να προγραμματιστεί η παραπάνω επίσκεψη στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Οι Τοπικοί Πρόεδροι των παραπάνω κοινοτήτων νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε αρχικά τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βορζιαζίδη για την παραχώρηση της χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, όπως και όλους τους παραβρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος.
 
Ευελπιστούμε πως θα έχουμε και στην συνέχεια την απαραίτητη συνεργασία και συμπαράσταση όλων των τοπικών αυτοδιοικήσεων πρώτου και δευτέρου βαθμού όπως και την πολιτική στήριξη των βουλευτών του Νομού Ημαθίας, προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την ανάδειξη του θέματος και την παρουσία του στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε καλύπτοντας δημοσιογραφικά την σύσκεψη των φορέων.
 
Η προσπάθεια θα είναι διαρκής και επίμονη μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος της Τάφρου 66, καθώς αυτό το οφείλουμε σε όλους τους κατοίκους των παρόχθιων κοινοτήτων και κυρίως στα παιδιά μας, στα οποία πρέπει να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης.
 
Μετά τιμής
Η Συντονιστική Ομάδα
 
Στέφανος Τοπαλίδης 
 
Πρόεδρος 
Λιποχωρίου Πέλλας
 
 
Βαλάντης Κεχαϊδης 
 
Πρόεδρος 
Μακροχωρίου
 
 
Παναγιώτης Ευθυμιάδης
 
Γραμματέας
Πολυπλατάνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ