Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Συγκίνηση για περηφάνεια – Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων 1940-41 (φωτο και βίντεο)

 

Η ατμόσφαιρά ήταν από νωρίς φορτισμένη, πριν ακόμη αρχίσει η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων 1940 – 1941.

Το ίδιο το γεγονός, αλλά και η παρουσία απογόνων αυτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο βωμό του καθήκοντος, θύματα του φασιστικού επεκτατισμού του Μουσολίνι και των Χιτλερικών ορδών αργότερα, έδωσαν στην τελετή το συναισθηματικό φορτίο του μνημόσυνου, αλλά και της περηφάνειας.

Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Βαροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος λίγο αργότερα απηύθυνε σύντομο, αλλά μεστό περιεχομένου και μηνυμάτων, χαιρετισμό.

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας Χρήστος Φράγκος και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βέροιας και  ο πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, Φίλιππος Κωσταράς.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνου από τις αδερφές Μαρία και Γρηγορία Ταραμονλή των οποίων ο πατέρας υπήρξε θύμα πολέμου εκείνης της εποχής.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γιάννης Τζήκας ο οποίος διάβασε μηνύματα προσωπικοτήτων και συλλόγων που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν την εκδήλωση.

Βέροια - Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων 20/10/2019

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια - Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων 20/10/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ