Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Χρήσιμες πληροφορίες για ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις

 

Η ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις είναι μια έξυπνη λύση για να προχωρήσουμε άμεσα σε ανακαίνιση μπάνιου εύκολα και χωρίς πολύ μεγάλα έξοδα.

Γιατί να κάνω ανακαίνιση μπάνιου;

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε, γιατί να μπω σε μια διαδικασία ανακαίνισης μπάνιου με δόσεις, αφού όλα ακόμα λειτουργούν, κι αν κάτι χαλάσει αμέσως το αντικαθιστώ. Δυστυχώς, η καθημερινή χρήση ενός μπάνιου, όπως και η χρήση οποιουδήποτε χώρου σε ένα σπίτι, επιφέρει φθορές, είτε λόγω λάθους χρήσης είτε λόγω παλαιότητας.

Πως προχωράμε με την ανακαίνιση μπάνιου;

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε μια έρευνα για το κατάλληλο συνεργείο ανακαίνισης. Η πρώτη φάση του έργου, λοιπόν, περιλαμβάνει την επίσκεψη του συνεργείου στον χώρο σας. Κατά την οποία θα συζητήσετε μαζί τους για το ύφος και το μέγεθος της ανακαίνισης μπάνιου που επιθυμείτε να κάνετε. Στη συνέχεια θα εξετάσουν τον διαθέσιμο χώρο ώστε να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Στη δεύτερη φάση του έργου, θα δημιουργήσουν το προσχέδιο του έργου με όλες τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα αλλά και συνάμα οικονομικά προσιτό. Η τρίτη και τελευταία φάση των εργασιών, είναι ουσιαστικά η υλοποίηση του έργου.

Τι τύποι ανακαίνισης μπάνιου υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο είδη: η μερική και η γενική ανακαίνιση μπάνιου. Στη μερική γίνεται μόνο αλλαγή κάποιων μερών του εξοπλισμού ή των πλακιδίων. Σε αντίθεση με την γενική όπου αλλάζονται σχεδόν τα πάντα και οι αλλαγές ενδέχεται να φθάσουν μέχρι και τις υδραυλικές αλλά και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του μπάνιου. Η μερική είναι ιδανική για σχετικά καινούργια μπάνια στα οποία ο ιδιοκτήτης θέλει να δώσει μία νέα πνοή. Η γενική ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις ενδείκνυται για παλιότερα σπίτια με ξεπερασμένο εξοπλισμό κι ενδεχομένως και απαρχαιωμένες υδραυλικές κι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Από την άλλη, είναι σημαντικό να έχουμε και μερικές πληροφορίες για τις μονώσεις, ώστε να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε και σε αυτή τη βελτίωση που αφορά στο σπίτι μας.

Ας μιλήσουμε για την εφαρμογή ελαφρού τύπου θερμομόνωσης

  • Λεπτομερής καθαρισμός του υποστρώματος και λείανση.

  • Αστάρωμα επιφάνειας με ασφαλτικό γαλάκτωμα υπερταχείας πήξεως.

  • Επικόλληση ασφαλτόπανου ή τριπλή στρώση συνθετικού πολυεστέρα.

  • Επικόλληση πολυστερίνης eps – xps σε επιθυμητό πάχος και συντελεστή. Η πολυστερίνη συγκολλά στην στεγάνωση με ασφαλτικό πολτό σε κατανάλωση 6-7 kg / 1 τ.μ.

  • Πλήρωση των κενών με αφρό πολυουρεθάνης.

  • Στεγανοποίηση του συστήματος με τριπλή επίστρωση πολυεστέρα με υαλικές ίνες.

 

  • Σφράγιση με ελαστομερές λευκού χρωματισμού ενισχυμένου με latex και καουτσούκ smaltil  σε 3 στρώσεις.

Έτσι λοιπόν, γρήγορα και εύκολα οι μονώσεις γίνονται μια απλή διαδικασία που μας προσφέρει πολλά οφέλη, απαλλάσσοντάς μας από την υγρασία και συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ταυτόχρονα, η ανακαίνιση μπάνιου με δόσεις, μας δίνει την ευκαιρία να εξοικονομήσουμε χρήματα, χωρίς να αμελήσουμε σημαντικές επιδιορθώσεις και αλλαγές σε έναν τόσο σημαντικό χώρο του σπιτιού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ