Βέροια: “Να γίνεις εσύ Θεός” - Παρουσιάστηκε το νέο μυθιστόρημα της Αθηνάς Λατινοπούλου (βίντεο)

 

Το απόγευμα της Τρίτης (28/1) στο καφέ “Εκτός Χάρτη”, παρουσιάστηκε το δεύτερο μυθιστόρημα της Αθηνάς Λατινοπούλου που φέρει τον τίτλο “Να γίνεις εσύ Θεός”.

Την συγγραφέα του βιβλίου, Αθηνά Λατινοπούλου προλόγισε η Βίκυ Παπατζίκου, η οποία την ευχαρίστησε σημειώνοντας και τις προηγούμενες συνεργασίες τους, και συνέχισε προλογίζοντας την μουσικό Ελένη Αναγνώστου. (Η κ. Αναγνώστου αντικατέστησε την Πρόεδρο της ΕΜΙΠΗ, Ολυμπία Μπέτσα, η οποία λόγω δυσάρεστου γεγονότος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην παρουσίαση.)

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η συγγραφέας η οποία ευχαρίστησε τόσο την κ. Παπατζίκου για την οργάνωση και τη φιλοξενία, όσο και την Ελένη Αναγνώστου για την παρουσία της, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην κ. Μπέτσα και στη συνέχεια ανάγνωσε ένα κομμάτι από το βιβλίο της.

Η κ. Αναγνώστου διάβασε μια κριτική του συγγραφέα Διονύση Μαρίνου που έγραψε στην παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με θερμό χειροκρότημα και συζήτηση με το κοινό.

"Να γίνεις εσύ Θεός".. Ένα προϊόν φαντασίας με αφετηρία καταστάσεις και συμβάντα που είναι δυνατόν να εντοπιστούν μέσα στην πραγματικότητα της ανθρώπινης κοινωνίας.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια κόρη, η Ερασμία, η οποία κατάγεται από εύπορη οικογένεια προσφύγων του Πόντου που το 1922 εγκαθίσταται στο Κιλκίς, μεγαλώνει και δασκαλεύεται με το φαινόμενο των προκαταλήψεων και της διαφοράς της κοινωνικής της θέσης, γίνεται ένα προληπτικό άτομο, αλλά και φιλάργυρο. Καταντάει εγωίστρια, καχύποπτη, χαιρέκακη, άπληστη, αγενής και υπερόπτης στους συνανθρώπους και τους φτωχούς συγγενείς της κι αποκαλεί όλους προκλητικά αγράμματους και βρώμικους χωριάτες. Της εντυπώνεται ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι όλοι γύρω της είναι εύκολα πιόνια στα δικά της χέρια!

Μια παράνομη σχέση, που παλεύει να επιζήσει σε μια εποχή που βασιλεύει η ηθική παρωπίδα του ψευτοκαθωσπρεπισμού, γραμμένη από εκείνους, που ξεχνώντας τη φύση, τη συμπάθεια, τη συγχώρεση, λησμονούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να αντισταθεί στο άλλο του μισό που σαν μαγνήτης τον τραβάει να γίνουν ένα!

Μια μικρή μακεδονική πόλη, που στον πυρήνα της οι πολίτες της κόβουν και ράβουν στις αυλόπορτες, στη μέση του δρόμου, στα καφενεία, στα χωράφια, σαν χορός ομαδικού άσματος αρχαίας τραγωδίας, άλλοι εξιστορώντας τη χαρά τους, τη συμπόνια τους και τα σεκλέτια τους και άλλοι με υποκριτική υπεροχή απολαμβάνουν να κακολογούν, να διαβάλουν, να συκοφαντούν! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Βέροια - Αθηνά Λατινοπούλου - Να γίνεις εσύ Θεός 28/1/2020

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ