Κεραμέως: Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη του νέου σχολικού έτους

 

Στο 81% ανέρχεται η προσέλευση των μαθητών του Δημοτικού στα σχολεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε και για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξαιρετική, όπως είπε, τήρηση των μέτρων προστασίας, την οποία απέδωσε στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, και τόνισε ότι αρχικά δόθηκε έμφαση στα πρωινά τμήματα προκειμένου να μπορούν οι γονείς να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.
 
Η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα σχολεία, λέγοντας ότι είναι κάτι που εξετάζεται από το υπουργείου, ενώ επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα φέτος, διευκρινίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση αυτό δεν θα γίνει νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Κεραμέως: Δεν κατανοώ το αίτημα των φοιτητών του ΑΠΘ
Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο ζήτημα των συγγραμμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λέγοντας ότι η διανομή έγινε κατ΄ οίκον και έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της. Αναφερόμενη στο αίτημα των φοιτητών του ΑΠΘ να περάσουν χωρίς εξετάσεις το εξάμηνο, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα πανεπιστήμια λειτούργησε εξαιρετικά και διευκρίνισε πως ο τρόπος διεξαγωγής των εξεταστικών είναι αρμοδιότητα του κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά. «Δεν κατανοώ το νόημα του συγκεκριμένου αιτήματος των φοιτητών, τη στιγμή που το εξάμηνο έχει προχωρήσει τόσο καλά», σημείωσε.
 
Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα αν υπήρξαν πιέσεις προκειμένου να διπλασιαστούν οι πιστοί στις εκκλησίες, τόνισε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως οι αποφάσεις κινούνται πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών.
 
 
 
www.iefimerida.gr
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ