Ημαθία - Βεργίνα: Φόρος τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την Κυπριακή τραγωδία (βίντεο)

 

Στο πλαίσιο διοργάνωσης Πανελλαδικών Εκδηλώσεων Μνήμης και Απόδοσης της οφειλόμενης Τιμής στους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας, ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων Ν. Ημαθίας «Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ, διοργάνωσε Εκδήλωση Μνήμης - Επιμνημόσυνη Δέηση το Σάββατο 18 Ιουλίου στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας» στη Βεργίνα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό απηύθυναν, ο Βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης ως εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974 Θανάσης Στάϊκος.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ημαθίας Ελένη Ψαρρά.

Μετά το τέλος των χαιρετισμών και της ομιλίας της Προέδρου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρόντες στην Εκδήλωση Μνήμης ήταν ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης,  ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος Κωνσταντίνος Σταματάρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος, ο Στρατηγός Διοικητής 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας Νικόλαος Παλαμούτης, η Αντιδήμαρχος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Νάουσας, ο πρώην Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας,

 

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε στην εικόνα:

Βεργίνα: Φόρος τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την Κυπριακή τραγωδία 18/7/2020

 

Βεργίνα-Εκδήλωση Μνήμης για την Κυπριακή Τραγωδία - Λαζ. Τσαβδαρίδης Εκπρόσωπος Ελληνικού Κοινοβουλίου 18/7/2020


 

Βεργίνα-Εκδήλωση Μνήμης για την Κυπριακή Τραγωδία - Σπ. Μιλτιάδης Γενικός Πρόξενος Κύπρου  18/7/2020

 

Βεργίνα-Εκδήλωση Μνήμης για την Κυπριακή Τραγωδία 18/7/2020

 

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Σήμερα κατέθεσα στεφάνι στο μνημείου του Άλσους των Κυπρίων Αγωνιστών στη Βεργίνα, ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες που πλήρωσαν με τη ζωή τους την προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, 46 χρόνια μετά την άθλια Τουρκική εισβολή.
Οι πεσόντες της Κυπριακής τραγωδίας μένουν αθάνατοι στις μνήμες μας και κυρίως στις συνειδήσεις μας.Δεν τους αξίζει απλά ο σεβασμός και η αιώνια ευγνωμοσύνη. Τους αξίζει η δέσμευσή μας ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους, εάν και όποτε χρειαστεί.

Γιατί η οδύνη για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους είναι αλληλένδετη με την ακλόνητη αποφασιστικότητα του Έθνους μας ότι δεν θα επιτρέψει ξανά μία τραγωδία στα άγια χώματά του.

46 χρόνια μετά, η Τουρκία παραμένει ένας αδιάλλακτος, εμπαθής, απόλυτα εχθρικός γείτονας.
Και εμείς, ολόκληρος ο Ελληνισμός, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και επιθετικότητα οφείλουμε να αντιτάσσουμε πάντα την αρραγή ενότητά μας, την αταλάντευτη αποφασιστικότητά μας και την ακλόνητη πίστη μας στο δίκαιο και στις δυνάμεις μας!"

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ