Στη Θεσσαλονίκη οι ηρωίδες νοσηλεύτριες της Κρήτης

 

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν την Τετάρτη οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες ήρθαν για να βοηθήσουν στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Από σήμερα αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”, ενώ διαθέτουν εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την υποδοχή των νοσηλευτριών στον αερολιμένα «Μακεδονία» ένας δημοσιογράφος προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο στην καθεμία.

Σημειώνεται ότι και άλλοι νοσηλευτές από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας προσφέρθηκαν να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης σημείωσε για την άφιξη των νοσηλευτριών πως «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την συγκίνηση που νιώσαμε χθες όταν το μάθαμε. Όπως είπε και ο υπουργός Υγείας, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ».

«Όλοι οι πολίτες οφείλουν να είναι εναρμονισμένοι με τις οδηγίες που έχουν δοθεί έτσι ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στην κρίση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

 

 

www.thestival.gr

 
 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ