Βάνα Μπάρμπα: "Όλοι και όλες έκαναν 'κρα' για να παίξουν με όλους αυτούς, τους τάχα βασανιστές τους"

 

Η Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε δηλώσει στο Δημήτρη Δανίκα και στο "Πρώτο Θέμα" και θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα των ημερών με τις καταγγελίες κακοποίησης στο θέατρο.

Η ίδια είπε αρχικά: "Θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις. Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον. Ένας εξ αυτών είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και η περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του. Κι όμως όλοι και όλες έκαναν "κρα” να συνεργαστούν με όλους αυτούς. Τους τάχα βασανιστές τους".

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως το εξηγεί η ίδια αυτό, η ηθοποιός απάντησε: "Έλα ντε. Λες να είναι το lockdown των θεάτρων; Πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων. Τι έχει γίνει τώρα ξαφνικά! Τι Me Too, τι μι σου… Γιατί βγαίνουν όλα τώρα; Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση. Καλά τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός".

Τέλος αναφέρθηκε στον Γιώργο Κιμούλη, λέγοντας: "Εννοώ ότι τόσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. Όλοι και όλες. Προφανώς, ήταν δύσκολος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε "καλός άνθρωπος". Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Θα έλεγα πως μοιάζει να είναι προπαγανδιστικό και βολικό".

Πηγή: yupiii.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ