"Σε ποιο τραγούδι να σε ψάξω;" Ο Δημήτρης Τσιβούλας απαντά "Με ένα χαμόγελο"

 

Ο Συνθέτης – Στιχουργός Δημήτρης Τσιβούλας κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του τραγούδι. Πρόκειται για ένα υπέροχο, νοσταλγικό τάνγκο με τίτλο «Σε Ποιο Τραγούδι Να Σε Ψάξω». Ερμηνεύτρια η Χριστίνα Κακαλιάντη η οποία έχει αποδώσει εξαιρετικά και ένα ακόμη τραγούδι του Δημήτρη Τσιβούλα που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό με τίτλο "Ένα Χαμόγελο".

 

Δημήτρη, μίλησέ μας για το ύφος των τραγουδιών σου και τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις στο κοινό.

Δ.Τ.: Κατ΄ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα. Πολλές φορές προσπάθησα να αυτοχαρακτηριστώ καλλιτεχνικά. Ποιο είδος υπηρετώ; Τι είναι αυτό που με εκφράζει; Ποτέ δεν μπόρεσα να αρθρώσω μια σαφή απάντηση ως προς αυτό. Είμαι επηρεασμένος από πολλά είδη μουσικής και όταν γράφω προσπαθώ να κατεβάζω τον διακόπτη του μυαλού και να ανοίγω τις κεραίες μου. Να ακούσω τη φωνούλα μέσα μου. Διότι αυτή πάντα μου λέει την αλήθεια.

 

Ποιος είναι καλλιτεχνικά ο Δημήτρης Τσιβούλας και ποιοι οι στόχοι του;

Δ.Τ.: Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να μην έχει στεγανά. Δε πιστεύω σε καλά και κακά είδη μουσικής αλλά σε καλές και κακές στιγμές, σε κάθε είδος. Στόχος μου είναι να γράφω τραγούδια που με εκφράζουν, ανεξάρτητα από το είδος. Τραγούδια που θα τα ερμηνεύουν όμορφες φωνές και θα τα οδηγούν στα χείλη του κόσμου.

 

Πως φαντάζεσαι τον καλλιτεχνικό χώρο μετά το τέλος της πανδημίας και τι ελπίζεις;

Δ.Τ.: Η εποχή που ζούμε είναι μια δύσκολη εποχή. Όμως, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους πολέμους, έτσι και τώρα, η καταστροφή, μοιραία φέρνει την αναγέννηση. Ο καλλιτεχνικός χώρος στενάζει. Όμως ταυτόχρονα νιώθω ότι το νέο είναι ήδη κοντά μας. Δε ξέρω με ποιο τρόπο. Δε ξέρω πως θα μοιάζει. Όμως είναι μια εγκυμονούσα εποχή, και το μωράκι που θα γεννηθεί, θα φέρει, όπως όλα τα μωρά, την ελπίδα. Ελπίζω ότι η ελπίδα αυτή θα επαναφέρει τη μουσική στα χέρια των δημιουργών, όπως ήταν κάποτε και όπως θα έπρεπε να είναι και θα τη πάρει από τα χέρια των εμπόρων, οι οποίοι έκαναν ήδη πολύ κακό στην αισθητική μας με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες τη μουσική. Σκοπός δεν πρέπει να είναι το χρήμα αλλά η έκφραση, η αλήθεια… Η επιτυχία και το χρήμα έπονται.

 

Σ ευχαριστούμε πολύ.

 

Ακούστε τα νέα τραγούδια του Δημήτρη Τσιβούλα με ερμηνεύτρια την Χριστίνα Κακαλιάντη:

 

Κυκλοφορεί από τη SPIDER MUSIC

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ