Έκανε μήνυση επειδή προσβλήθηκε από… τελείες ο δήμαρχος Βέροιας! – Όλη η μήνυση εναντίον δημοσιογράφου που εκδικάζεται στις 6 Απριλίου

 

Την ώρα που οι κοινωνίες δοκιμάζονται και ο κόσμος υποφέρει μέσα σε μια κατάσταση πρωτοφανούς κρίσης, ο δήμαρχος Βέροιας απαιτεί διώξεις και ενοχοποιεί μέχρι και τις… τελείες!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, την Τρίτη 6 Απριλίου είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί μήνυση που κατέθεσε ο δήμαρχος Βέροιας, δηλώνοντας ότι συκοφαντήθηκε και προσβλήθηκε από προεκλογικές εκτιμήσεις τις οποίες ο ίδιος τις χαρακτηρίζει «διασπορά ψευδών ειδήσεων»!!!

Στη μήνυση που κατέθεσε η οποία είναι συνολικά 31 σελίδες (!!!) ο δήμαρχος Βέροιας διατείνεται μεταξύ άλλων ότι οι τρεις τελείες (τα «αποσιωπητικά» κατά την γραμματική) αποτελούν προσβλητικό υπονοούμενο (!!!) και ότι προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή του επειδή αμφισβητείται η αναγνωρισιμότητά του!!!

Μάλιστα στην προσπάθεια να ανακαλύψει και να κατασκευάσει κατηγορητήριο ο δήμαρχος Βέροιας δεν αρκείται στα όσα αναφέρονται σε κείμενα που κατά την άποψή του τον «προσβάλουν», αλλά παρουσιάζει ως πραγματικότητα αυτά που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ή φαντάζεται, δημιουργώντας ο ίδιος συκοφαντικές εντυπώσεις.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δύο δόσεις, διότι η αρχική που κατατέθηκε, κρίθηκε ότι δεν έχει την επάρκεια που να στοιχειοθετεί κατηγορία. ‘Έτσι ο δήμαρχος Βέροιας επανήλθε με ένα πιο «δραματικό» κείμενο στο οποίο επαναλαμβάνει αρκετές φορές, ότι η κριτική που του γίνεται ως δήμαρχος τον θίγει ως… οικογενειάρχη!!!

Το άμετρου κάλλους «κατηγορητήριο», μετά από προανακριτική, θεωρήθηκε ότι πρέπει να κριθεί επί της έδρας…

Ως μάρτυρά του ο κ. δήμαρχος προτείνει τον συνεργάτη του, μέλος της παράταξής του και πρόεδρο της ΚΕΠΑ αυτή την περίοδο, κ. Θεόφιλο Κορωνά.

Νομικός παραστάτης του δημάρχου είναι ο δικηγόρος που προσελήφθη από το Δήμο Βέροιας, όταν ο Δήμος Βέροιας ήταν σε δικαστική διαμάχη με την νομική υπηρεσία του Δήμου Βέροιας!!! (υπήρξε και αυτό!!!)

Σημειώνουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Βέροιας ζήτησε από τα ΜΜΕ «να φιλτράρουν τις ανακοινώσεις» των δημοτικών παρατάξεων!!!

Στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά επικαλέστηκε τη συνομιλία με κάποιον «σοβαρό» όπως τον χαρακτήρισε, ο οποίος συμφώνησε με την άποψή του και μετά από αυτό ο δήμαρχο Βέροιας βεβαιώθηκε ότι έχει δίκιο ζητώντας την εφαρμογή λογοκρισίας!!!

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος παρέλαβε από την προκάτοχό του ένα εξαιρετικά ευνοϊκό σύστημα «ενημέρωσης» από το οποίο όσοι ξεφεύγουν, αντιμετωπίζονται «αναλόγως»…

Ο κ. δήμαρχος δεν έκρυψε την ενόχλησή του εδώ και καιρό από το γεγονός ότι  το Verianet με την πληρότητα που παρουσιάζει τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, βγάζει προς τα έξω εικόνες και καταστάσεις που ο ίδιος δεν επιθυμεί. Ταυτόχρονα δυσχεραίνεται ο ρόλος των «ημετέρων» ΜΜΕ που θέλουν να ον παρουσιάζουν μονίμως ως άξιο και πετυχημένο!!!

Μετά τη λογοκρισία που ζήτησε, με τη μήνυση του ο δήμαρχο Βέροιας ουσιαστικά λέει ότι απαγορεύει την κριτική και όποιος δεν τον θεωρεί «πετυχημένο» και «άξιο» (κατά τα πρότυπα των ημετέρων), θα διώκεται…

Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση επιβολής μια πρωτοφανούς εν έτει 2021 κατάστασης που γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε άλλες εποχές και καταστάσεις.

Στην πραγματικότητα ο δήμαρχος Βέροιας εκμεταλλευόμενος ένα σοβαρό κενό αντίληψης και αντίδρασης, επιχειρεί να διαμορφώσει μια κατάσταση φίμωσης, υπό το κράτος της απειλής, θέτοντας σε ευθεία δοκιμασία και αμφισβήτηση το ίδιο το νόημα της Δημοκρατίας.

Όλη η μήνυση δημοσιεύεται στο πεδίο των φωτογραφιών.

Καντε κλικ επάνω στο έγγραφο για μεγένθυνση.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ