Τραγέλαφος!!! Ο Δήμος Βέροιας σε δικαστική διαμάχη με τη νομική του υπηρεσία!!!

 

Τρία θέματα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, η οποία συνεδρίασε δια περιφοράς την Τρίτη 13 Απριλίου, αποσαφήνισε την χρήση αρχικών και την απουσία ονομάτων, κατά τις δεσμεύσεις πίστωσης για πληρωμές δικηγόρου.

Δείτε σχετικά τα δύο προηγούμενα ρεπορτάζ:

Βέροια: Αυτή τη φορά δεν έχει ούτε τα… αρχικά των ονομάτων – Νέα «δέσμευση πίστωσης» για αμοιβή δικηγόρου!!!


Ποιος είναι ο «ΓΠ», αξιότιμοι κ.κ. του Δήμου Βέροιας;
 

Όπως προκύπτει από τα θέματα 21, 22 και 23, ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τα μέλη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου!!! Για την εκπροσώπησή του στο δικαστήριο ο Δήμος Βέροιας προσλαμβάνει άλλον δικηγόρο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου έναντι των αντίδικων που είναι οι δικηγόροι της νομικής υπηρεσίας του Δήμου!!!

Για τα θέματα 21 και 22 υπάρχει εισηγητικό σημείωμα, το οποίο και δημοσιεύουμε. Για το θέμα 23 δεν υπάρχει σχετικό εισηγητικό ή τουλάχιστον δεν υπήρξε μέχρι το βράδυ της Τρίτης και ενώ είχε μεσολαβήσει η δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Με απλά λόγια ο Δήμος Βέροιας διαθέτει μια νομική υπηρεσία την οποία συμβουλεύεται για νομικά ζητήματα, αλλά για κάποια ζητήματα (αναφέρονται στα έγγραφα) επιλέγει να λύσει τις διαφορές του με τα δικαστήρια!!!

Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε προσφυγή του αναφερόμενοι και ως «ΓΠ» στη δέσμευση πίστωσης. Για τον τραγέλαφο της αντιδικίας μεταξύ του Δήμου Βέροιας και του νομικού του συμβούλου, ο δήμαρχος Βέροιας όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θεώρησε το ζήτημα μάλλον φυσιολογικό, εντός των εργασιακών δικαιωμάτων που προασπίζεται κάθε υπάλληλος!!!

Προφανώς για τον δήμαρχο Βέροιας ο οποίος υπογράφει και τα εισηγητικά, δεν υφίσταται κανένα θέμα όταν ο Δήμος αντιδικεί με υπαλλήλους του και μάλιστα με τους νομικούς του συμβούλους!!!

Μετά τις απίστευτες αυτές καταστάσεις τίθεται ευθέως το ερώτημα προς το Δήμο Βέροιας αν συνεχίζει να εμπιστεύεται τους νομικούς συμβούλους που έχει, σε ποιον βαθμό τους εμπιστεύεται και αν η εμπιστοσύνη είναι  «α λα καρτ» και κατά περίπτωση.

Η αντιδικία και η προσφυγή ενώπιον του δικαστηρίου για την επίλυση της όποιας διαφοράς μεταξύ Δήμου και νομικής υπηρεσίας του Δήμου σηματοδοτεί και την αντίληψη των «κρατούντων» για βασικές αρχές διοίκησης.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Βέροιας δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τη νομική του υπηρεσία (και γι’ αυτό άλλωστε προσφεύγουν στα δικαστήρια) και υποβάλλει το ταμείο του Δήμου σε δαπάνες για την πληρωμή δικηγόρου ο οποίος θα προσληφθεί από τον Δήμο Βέροιας ως αντίδικος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας!!!

Ο χαρακτηρισμός περί «τραγέλαφου» ίσως να επιδέχεται και άλλων προσδιορισμών… Το βέβαιο είναι ότι ένας σοβαρός Δήμος που διοικείται από σοβαρούς και υπεύθυνους «άρχοντες» θα χειριζόταν εντελώς διαφορετικά τέτοια ζητήματα και δεν θα επέτρεπε να φτάσει σε τέτοιες – αν μη τι άλλο – κωμικοτραγικές καταστάσεις…

Δ.Καρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ