Οικονομική στήριξη και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών ως εμμέσως πληττόμενου από τις φετινές καταστροφές στις καλλιέργειες ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

 

Να εξεταστεί η αποζημίωση και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών για τις ζημίες στις καλλιέργειες από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη φετινή χρονιά την Ημαθία ζητάει ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Τσαβδαρίδης τονίζει ότι η μειωμένη μέχρι και κατά 80% παραγωγή φρούτων πλήττει σε τεράστιο βαθμό και τις εμπορευματικές μεταφορές στον Νομό και μεταφράζεται όχι μόνο σε απώλεια χιλιάδων ευρώ, σε κλονισμό της ίδιας της βιωσιμότητάς του κλάδου και σε κίνδυνο υποαπασχόλησης πολλών εργαζομένων σε αυτόν.

Ένας κλάδος, οι μονάδες του οποίου στην Ημαθία εντάσσονται και αυτές στην αλυσίδα των εμμέσως πληττόμενων από τις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην πρωτογενή παραγωγή, όπως και οι συνεταιριστικές, βιομηχανικές, εμπορικές και μεταποιητικές μονάδες, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της ΝΔ.

 

Αναλυτικά το κείμενο της Αναφοράς είναι το εξής:

Προς τους Υπουργούς:

·         Οικονομικών

·         Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα: Εξέταση δυνατότητας αποζημίωσης και του κλάδου των μεταφορών για τις ζημίες στις καλλιέργειες από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα

 

Κύριοι Υπουργοί

Με την παρούσα αναφορά σάς γνωστοποιώ την εντεινόμενη αγωνία των Μεταφορικών Εταιριών Οδικών Μεταφορών όπως αυτή αποτυπώνεται στην επιστολή της εταιρίας «Ο Μακεδών» με έδρα την Ημαθία, αναφορικά με την ήδη υφιστάμενη μεγάλη πτώση των εσόδων τους ύστερα και από τις καταστροφές στις καλλιέργειες τη φετινή χρονιά λόγω χαλαζιού αλλά και παγετού.

Όπως τονίζεται, η μειωμένη κατά 80% παραγωγή φρούτων πλήττει σε τεράστιο βαθμό και τον κλάδο των μεταφορών, κάτι που αποδεικνύεται από τις φορτωτικές των προηγούμενων ετών τους αντίστοιχους μήνες  που αφορούν στην μεταφορά φρούτων και μεταφράζεται σε απώλεια χιλιάδων ευρώ, σε κλονισμό της ίδιας της βιωσιμότητάς του κλάδου και στον συνεπαγόμενο κίνδυνο για την απασχόληση πολλών εργαζόμενων σε αυτόν.

Με βάση αυτά, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα αποζημίωσης και όσων επιχειρήσεων του κλάδου των μεταφορών φρούτων επλήγησαν ή πρόκειται να πληγούν αναλογικά από τη συντελεσθείσα φετινή καταστροφή στις καλλιέργειες καθώς και αυτές εντάσσονται στην αλυσίδα των εμμέσως πληττόμενων μονάδων από τις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην πρωτογενή παραγωγή, όπως και οι συνεταιριστικές, βιομηχανικές, εμπορικές και μεταποιητικές μονάδες.

 
 
ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΕΩΡ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ &
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. Ν.Δ.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ